Tretjeligaši v severni skupini so odigrali tudi štiri prestavljena srečanja 24. kroga, ki jih je med vikendom odneslo obilno deževje, ki je dodobra namočila igrišča v Lenartu, Radljah ob Dravi, Ravnah na Koroškem in Šmarju pri Jelšah, kjer je bila tekma odigrana že v torek, ko se Šmarje pomerile z Malečnikom. Domačini, ki so veljali za papirante favorite, so srečanje sicer dobili, a veliko težje od pričakovanj. Odločil je zadetek Damjana Mauherja v 43. minuti. Šmarje z novimi tremi točkami drži visoko tretjo pozicijo na lestvici.


V sredo je bilo zelo zanimivo v Ravnah na Koroškem, kjer sta se pomerila koroška rivala, Fužinar in Dravograda. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, ko je že vse kazalo na delitev točk, pa je tik pred koncem srečanja zmagovalca odločil Tilen Rotovnik, adut Ravenčanov. Domači so se veselili pomembnih treh točk v boju za obstanek in se trenutno nahajajo na varnem osmem mestu. Koroški obračun je bil odigran tudi v Radljah ob Dravi, kjer je domača četa gostila moštvo Korotana. Že v napovedniku smo zapisali, da je bil dvoboj pomemben za obe moštvi, saj se Radeljčani in Prevaljčani krčevito borijo za obstanek med tretjeligaško druščino. Uvod v srečanje je pripadel domačinom, ki so v 10. minuti z zadetkom najboljšega srelca Radelj, Jana Sredenšeka, tudi povedli. Do konca prvega polčasa se rezultat ni več spremenil. Zato pa se je obetal toliko bolj napeto nadaljevanje in ko je že vse kazalo na minimalno zmago domačinov, so le-ti v 90. minuti rezultat povišali, zadel je Žan Karničnik in poskrbel za veselje 200 gledalcev na tribunah. Gostje se niso predali, saj so v drugi minuti sodniškega podaljška prišli do najstrožje kazni, ki jo je realiziral Mitja Leskovec in s tem postavil končni rezultat.

Srečanje v Lenartu so nepričakovano bolje začeli gostje iz Bistrice. Bistričani so z zadetkom Aljaža Horvata povedli  že v 13. minuti, dobrih deset minut kasneje pa svoje vodstvo še povišali, zadel je Luka Finžgar. Domačini so strnili svoje vrste in v 31. minuti najprej rezultat z zadetkom Davorina Šnofla znižali. Drugi polčas je v popolnosti pripadel domačinom, saj so v 51. minuti z drugim zadetkom Davorina Šnofla rezultat poravnali, boljšo igro pa kronali v 72. minuti, ko je za pomembne tri točke zadel Tomi Ploj.

Poročilo o treh tekmah, ki so bile odigrane že v soboto in nedeljo, si lahko preberete na tej povezavi, kjer si lahko ogledate tudi nekaj fotoutrinkov s tekme na Ptuju, kjer so Mariborčani proslavili naslov prvakov.

Rezultati prestavljenih tekme 24. kroga 3. SNL sever:
ŠMARJE PRI JELŠAH 1:0 MALEČNIK
30; Mauher (43′)
RK: Lovrec (83′ – Malečnik)
AJDAS LENART 3:2 AHA EMMI BISTRICA
100; Šnofl (31′, 51′), Ploj (72′); Horvat (13′), Finžgar (24′)
FUŽINAR NOŽI RAVNE 1:0 KOROŠKA DRAVOGRAD
450; Rotovnik (88′)
RADLJE – KOROTAN PREVALJE
200; Sredenšek (10′), Karničnik (90′); Leskovec (92′ pen)
RK: Janet (72′ – Korotan)

Rezultati 24. kroga 3. SNL sever:
MONS CLAUDIUS 3:2 ŠAMPION
80; Kidrič (13′, 56′), Verbek (63′); Jovanović (20′), Djuranović (65′)
DRAVA PTUJ 0:1 MARIBOR
150; Hajrić (40′)
RK: Da. Krajnc (13′); Sirk (12′)
PODVINCI BETONARNA KUHAR 4:1 FOSILUM ŠENTJUR
150; Šebela (20′, 27′), Osterc (30′), Pal (88′); Zdovc (86′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…