Zadnji, 13. prvenstveni krog v 3. SNL sever, čeprav morajo klubi opraviti še z zaostalimi obveznostmi, nam bo ponudil kar nekaj zanimivih preizkušenj. Najzanimivejše bi moralo biti v športnem parku na Taboru, kjer vodilni Maribor B gosti, vedno neugodno ekipo Fužinarja. Mariborčani, ki imajo tekmo manj, bodo nastopili v okrnjeni zasedbi, saj bosta zaradi kartonov manjkala motorja ekipe Črnic in Dodlek. Gostje iz Raven na Koroškem prihajajo v Maribor po težko priigrani točki na Prevaljah. Korošci želijo na težkem gostovanju pri jesenskih prvakih pripraviti presenečenje in iz Maribora oditi neporaženi.


Tretje uvrščeni nogometaši Podvincev gostujejo pri zadnjih Bistričanih. Ob pogledu na lestvico in po prikazanem v letošnjem prvenstvu vprašanja o zmagovalcu ne bi smelo biti. Bistričani, ki želijo čim prej pozabiti na jesenski del prvenstva, se bodo poskušali postaviti po robu razigranim Podvinčanom, ki prihajajo v Slovensko Bistrico po nove tri točke. Zanimivo srečanje se nam obeta tudi v Dravogradu, kjer pri tamkajšnjem ligašu gostijo ekipo AjDAS Lenarta. Moštvi na lestvici loči zgolj ena točka in po prikazanem se bodo morali Dravograjčani zelo potruditi, da točke tokrat ostanejo doma. Lenartčani sicer prihajajo v Dravograd s slabo popotnico iz prejšnjega kroga, vendar si želijo jesenski del sezone končati z novimi točkami.

V Malečniku gostijo nogometaše Radelj ob Dravi, ki v prejšnjem krogu niso imeli obveznosti, zaradi odpadle tekme z Mariborom. Malečnik v jesenskem delu ni bil prepričljiv, skrbi jim povzroča predvsem njihova obramba. Saj so do zdaj prejeli največ zadetkov, kar bi lahko bila voda na mlin gostom iz Radelj. Slednji so do sedaj prikazali nekaj odličnih partij in nadejajo se, da iz Malečnika odidejo z polnim izkupičkom. V Šmarju pri Jelšah bodo gostili drugo uvrščeno Dravo iz Ptuja. Dravaši bi z novimi tremi točkami prezimili tik pod vrhom, kar je bil tudi pred začetkom njihov cilj. A pot do novih treh točk bo več kot težka. Šmarje je na domačem terenu zelo neugodna ekipa, ki je sicer v spodnji polovici prvenstvene razpredelnice in si želi na zimski odmor s skalpom Ptujčanov. Ptujčani veljajo v tekmi za papirnate favorite, vendar prihajajo v Šmarje oslabljeni za Horvata in Lavrinca.

V športnem parku Ugasle peči na Prevaljah se bo domači Korotan pomeril z gosti iz Rogatca. Monsi so v prejšnjem krogu kar nekoliko presenetljivo ugnali Dravograd in prihajajo na Koroško samozavestni, predvsem pa v dobri formi. Korotan, ki je v pretekli tekmi v izdihljajih tekme dobil zadetek za izenačenje, se želi od fantastičnih domačih gledalcev posloviti z zmago, ki bi popravila kar nekoliko bled vtis iz drugega jesenskega dela prvenstva. Monsi odhajajo na Koroško brez kaznovanih Božaka in Kitaka, kar bi lahko bila prednost za domačine. V edinem nedeljskem obračunu bodo na stadionu Olimp v Celju domači nogometaši Šampiona gostili Šentjurčane. Oboji so v zadnje prvenstvenem obračunu zmagali in so pred zadnjim obračunom v jesenskem delu prvenstva samozavestni. Zmaga Šentjurčanov je terjala kar dve kazni, tako da gosti v Celje prihajajo oslabljeni za Gračnerja in Tuhtarja. Nedvomno gre pričakovati zanimivo nogometno predstavo, kjer bi lahko padlo kar nekaj zadetkov. Domači strateg Jani Žilnik namreč goji napadalen nogomet, prav tako pa imajo domačini v svoji ekipi prvega strelca prvenstva Djuranovića.

RAZPORED 13. KROGA TRETJE SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE SEVER
MARIBOR B – FUŽINAR
AHA EMMI BISTRICA – PODVINCI
KOROŠKA DRAVOGRAD – AJDAS LENART
MALEČNIK – RADLJE
ŠMARJE PRI JEŠAH – DRAVA PTUJ (sobota, 15.11 ob 14. uri)
KOROTAN PREVALJE – MONS CLAUDIUS (sobota, 15.11 ob 16. uri)
ŠAMPION – FOSILUM ŠENTJUR (nedelja, 16.11 ob 14. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…