Maribor B je tudi v drugem pomladanskem krogu poskrbel za povečanje prednosti pred zasledovalci. Vijoličasti so slavili v Lenartu, Rogaška pa je v sosedskem obračunu s Šmarjem pri Jelšah še drugič zapored remizirala, točko pa je v Rogatcu vknjižil tudi Korotan. Remija druge in tretje ekipe prvenstva je izkoristila Dravinja, ki je ugnala Dobrovce.


V uvodnem srečanju 16. kroga je Mons Claudius na svoji zelenici gostil Prevaljčane. Nekaj manj kot sto gledalcev v prvem delu ni videlo zadetkov, po 20 minutah nadaljevanja pa so Monsi povedli z zadetkom Matica Krivca. Korošci so po zaostanku krenili v napad, kar sem jim je obrestovalo v 75. minuti, ko je izenačujoči zadetek dosegel rezervist Nejc Belej Rožej. Rezultat se ni več spremenil, v obeh taborih pa so z osvojeno točko zadovoljni. Korotan ostaja na tretjem, Monsi pa zasedajo deveto mesto.

Vodilni Mariborčani so v Lenartu pričakovano prišli do novih treh točk. 150 gledalcev je vse štiri zadetke videlo v drugem delu srečanja. Vijoličasti so povedli v 57. minuti, ko je zadel Ranko Moravac, le tri minute zatem pa je prednost podvojil Nik Lorbek. V 64. minuti je Rok Sirk dosegel še tretji zadetek, piko na i novi učinkoviti predstavi pa je v 91. minuti postavil Medim Bajrami. Vijoličasti, ki so zabeležili še 14. zmago, so povečali prednost pred zasledovalci na težko ulovljivih 16 točk, Lenartčani pa z vsega 11 točkami ostajajo pri repu razpredelnice. Prvi zasledovalci vijoličastih, nogometaši Rogaške, so gostovali v sosednjem Šmarju pri Jelšah. Okrog 150 gledalcev v 90 minutah ni videlo zadetkov. Rogaška še z drugim pomladanskim remijem ostaja na drugem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko je ekipa Šmarja pri Jelšah zdrsnila na peto mesto.

Rezultate Rogaške, Šmarja in Korotana so najbolje izkoristili Konjičani, ki so na svojem igrišču premagali Dobrovce. Gostitelji so povedli v 77. minuti, ko je zadel Žan Ramšak. Gostje so po prejetem zadetku zaigrali podjetneje, a so pred iztekom srečanja še drugič zadeli Konjičani, v polno je meril Blaž Brglez. Konjičani so se s tremi točkami zavihteli tik za ovratnik Rogaške in Korotana, ki Dravinji bežita za vsega točko, Dobrovčani zasedajo osmo pozicijo. V Dravogradu so domači v tekmi z Vidmom načrtovali še sedmo zmago. Tudi na Koroškem gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, po desetih minutah nadaljevanja pa je za veselje poskrbel Davor Rogina. Dravograjčani so prednost povišali v 72. minuti, ko je zadel Tilen Stefanović in tako potrdil zmago gostiteljev, ki še naprej držijo šesto mesto.

V Ravnah na Koroškem je gostoval Brunšvik. Odločitev o zmagovalcu je padla že v uvodni minuti, za veselje domačih je že po nekaj sekundah poskrbel Jan Zamernik, ki je Fužinar povzdignil na sedmo mesto. Edino nedeljsko srečanje je bilo odigrano v Celju, Šampion je gostil Šmartno in pričakovano prišel še do pete zmage. Celjane je v 33. minuti v vodstvo popeljal Mak Karabegović, minuto pred koncem prvega dela srečanja pa je za povišanje vodstva zadel  Rok Pirtovšek in postavil tudi izid tekme. Šampion se je povzpel na 11. mesto, Šmartno ostaja prikovano na dno lestvice.

Rezultati 16. kroga 3. SNL sever:
MONS CLAUDIUS : KOROTAN PREVALJE 1:1 (0:0)
80; Krivec M. 64`; Belej Rožej 75`
AjDAS LENART : MARIBOR B 0:4 (0:0)
150; Moravac 57`, Lorbek 60`, Sirk 64`, Bajrami 91`
ŠMARJE PRI JELŠAH : ROGAŠKA 0:0
150
DRAVINJA : S.ROJKO DOBROVCE 2:0 (0:0)
90; Ramšak 77`, Brglez 92`
DRAVOGRAD : VIDEM 2:0 (0:0)
120; Rogina 55`, Stefanović 72`
FUŽINAR RAVNE SYSTEMS : ZU-VIL BRUNŠVIK 1:0 (1:0)
250; Zamernik 1`
ŠAMPION : ŠMARTNO 1928 2:0 (2:0)
50; Karabegović 33`, Pirtovšek 44`

Foto: Danilo Vezjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…