V predzadnjem krogu 3. SNL sever bodo vse tekme odigrane v sobotnem popoldnevu, obeta pa se kar nekaj nadvse zanimivih srečanjih. Ker se v Mariboru še niso izjasnili glede napredovanja med drugoligaše, bo v ospredju boj za tretje mesto in obstanek v tretjeligaški konkurenci.


Tretji Dravograd bo svojo pozicijo branil v Slovenskih Konjicah. Korošci bodo v dvoboj z Dravinjo krenili navdahnjeni z izdatno zmago nad Šampionom, Konjičani pa bodo popravljali vtis po visokem porazu v Ravnah na Koroškem. Gostitelji bi se z zmago zavihteli pred Dravograd, za katerim zaostajajo zgolj dve točki, a se v domačem taboru zavedajo, da jih čaka zahtevna naloga. Velja sicer opomniti, da Konjičani na svojem igrišču le redko oddajajo točke. Prvi zasledovalci Dravograjčanov so Ravenčani, ki bodo še drugič zapored igrali pred svojimi navijači, v goste prihajajo nogometaši Šmarja pri Jelšah. Forma Ravenčanov je solidna, na svoji zelenici so sila neugodna ekipa, medtem ko pomladanske predstave gostov kljub zadnji visoki zmagi niso bleščeče. Ravenčani računajo na številčno podporo s tribun, ki bi lahko tehnico prevesila na domačo stran.

Po visoki zmagi nad Korotanom se Brunšvik odpravlja na eno zahtevnejših gostovanj v Rogatec. Monsi, ki so nazadnje remizirali z Vidmom, igrajo doma zanesljivo, prav gotovo pa se želijo oddolžiti za poraz v jesenskem delu. Brunšvik o obstanku med tretjeligaško konkurenco odloča sam, a za mirnejši zadnji krog pa bi bilo pametno vknjižiti še kakšno točko. Glede na domače igre Rogatčanov bi verjetno že to mejilo na presenečenje. Lenart, ki je predzadnji na lestvici, bo v zadnjem domačem srečanju lovil točke proti Vidmu. Lenartčani so doma neugoden nasprotnik in prednost domačega igrišča si želijo izkoristiti tudi tokrat. Videm je ekipa, ki bi po mnenju domačega tabora morala pasti, a tudi Videmčani imajo svojo računico in se ne predajajo že vnaprej. V Lenartu se obeta zanimiva nogometna predstava, poraz domačih pa bi lahko bil že usoden.

Vodilni Mariborčani mirno pljujejo proti koncu sezone in čakajo na odločitev vodstva kluba. Tokrat se bodo meril z izpadlim Šmartnim. Razlika v formi je več kot očitna, vloga favorita pripada Mariborčanom. V taboru Šmartnega si verjetno želijo, da je sezone, ki je bila slaba, čim prej konec. Četa trenerja Breberja bi se od domačih gledalcev rada poslovili s še eno učinkovito predstavo. Rogaška se je minulo soboto razveselila drugoligaške vozovnice, zdaj pa se odpravlja v Celje. Šampion, ki je nazadnje sicer klonil, spomladi igra precej bolje kot jeseni, na domačem igrišču pa Celjani igrajo zelo dobro. Srečanje ne prinaša tekmovalnega naboja, zato si lahko obetamo zanimivo nogometno predstavo z veliko zadetki.

Na Prevaljah bo domači Korotan v srečanju proti Dobrovcam lovil točke, da vsaj malo popravi bled vtis z gostovanja pri Brunšviku. Prevaljčani v zadnjih krogih ne blestijo, a želijo izkoristiti prednost domačega terena ter ugnati Dobrovčane, ki prav tako niso v zavidljivi formi.

Pari 25. kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR RAVNE SYSTEMS : ŠMARJE PRI JELŠAH
DRAVINJA : DRAVOGRAD
ŠAMPION : ROGAŠKA
AjDAS LENART : VIDEM
MONS CLAUDIUS : ZU-VIL BRUNŠVIK
KOROTAN PREVALJE : S. ROJKO DOBROVCE
MARIBOR B : ŠMARTNO 1928
(vse v soboto, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…