V Dravogradu sta se pomerila do tega kroga še neporaženi ekipi. Vendar so povedli gostje, saj je že v 12. minuti zadel Hyacinthe. Tik pred koncem prvega polčasu je domačim preko Kljajiča uspelo izid izenačiti. V drugem polčasu so gledalci videli še tri gole v mreži gostov. Za veselje na tribunah so poskrbeli Gluhovič, Verhovnik in v izdihljajih tekme Nabernik. Domačini tako ostjajo neporaženi in z polnim izkupičkom točk zasedajo drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.


V Ravnah na Koroškem domači gledalci, katerih se je na tribunah zbralo kar štiristo niso videli zmagovalca, so pa videli šov nogometaša ptujske Drave Tisaja, kateri je s tremi zadetki poskrbel, da so gostje prišli do točke na težkem gostovanju na Ravnah. Ptujčani so povedli že v prvi minuti tekme, vendar je ekipi Fužinarja z zadetkoma Vrhnjaka in Kovačića uspel preobrat, tako da so na odmor odšli z prednostjo. Tretji zadetek je za domačine dosegel Grizold, kar pa ni bilo dovolj saj je odlični Tisaj v devetdeseti minuti zadel za delitev točk. Malečniku je uspelo z minimalno zmago priti do prvih točk v letošnji sezoni. V izdihljajih tekme je zadel Klemen Kelc in poskrbel za veselje gostov v Lenartu.

Maribor B je tokrat na krilih Zahovića tudi na tretji tekmi prišel do visoke zmage. Za učinkovito predstavo na gostovanju v Šentjurju je poskrbel Zahović s hat-trickom. Dodlek je dosegel dva zadetka, končni izid pa je postavil Sirk, v 89. minuti tekme. Domačinom je sicer preko Karabegoviča uspelo zadeti, za takratno izenačenje, vendar je bilo to premalo, da bi resneje ogrozili Mariborčane. Domačini so z pričakovanim porazom na zadnjem mestu razpredelnice.

Korotan iz Prevalj se je z zmago v Slovenski Bistrici povzpel na četrto mesto na razpredelnici. Domačini tako ostajajo tako brez točk in brez zadetka v letošnjem prvenstvu. Korošci so do zmage prišli z tremi zadetki v drugem polčasu, zadeli so Zavolovšek, Pečnik in Stopajnik. Nogometašem Podvincev kljub trem izključitvam domačinov ni uspelo priti do točk v Radljah ob Dravi. Domačini so sicer veliko dela opravili že v prvem polčasu, ter z zadetkoma Kusa in Kovača na odmor odšli z prednostjo dveh zadetkov. Vendar so dovolili gostom, da lahko poskrbijo za zanimivo končnico. Z zadetkoma Zorka iz najstrožje kazni in zadetkom Zagorška so gostje do 88. minute držali točko iz gostovanja. Da so tri točke ostale doma pa je poskrbel Sredenšek.

Monsi so v lokalnem obračunu z minimalno razliko odpravili nogometaše Šmarja. Za edini zadetek je pred dvesto gledalci iz enajstmetrovke zadel Peer. Nogometaši iz Rogatca tako po uvodnem porazu proti ekipi Maribora, do druge zaporedne zmage in dviga šestega mesta na lestvici po odigranih treh krogih.

Rezultati 3. kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD – ŠAMPION 4:1 (1:1)
150; Kljajič (44.), Gluhovič (49.), Verhovnik (56.), Nabernik (90.); Akamba (12.)
FUŽINAR – DRAVA PTUJ 3:3 (2:1)
400; Vrhnjak (28.), Kovačić (44/11m), Grizold (70.); Tisaj (1., 60., 90.)
AJDAS LENART – MALEČNIK 0:1 (0:0)
60; Kelc (84.)
FOSILUM ŠENTJUR – MARIBOR B 1:6 (1:2)
150; Karabegovič (21.); Dodlek (16., 59.), Zahović (30., 56., 67.) , Sirk (89.)
AHA EMMI BISTRICA – KOROTAN PREVALJE 0:3 (0:0)
50; Zavolovšek (48.), Pečnik (56.), Stopajnik (75.)
RADLJE – PODVINCI 3:2 (2:0)
250; Kus (15.), Kovač (36.), Sredenšek (88.); Zorko (50./11m), Zagoršek (58.)
RK: Krel (50.), Korošak (59.), Moser (91.) – vsi Radlje
MONS CLAUDIUS – ŠMARJE PRI JELŠAH 1:0 (1:0)
200; Peer (45./11m)
RK: Mraz (86.) – Šmarje pri Jelšah

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …