Deveti prvenstveni krog v 3. SNL sever se začenja že danes z tekmo med Maribor B in Malečnikom. Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu prvič ostali brez točk, v Športnem parku na Taboru gostijo mestnega tekmeca Malečnik. Malečnik, ki je v prejšnjem krogu visoko in presenetljivo ugnal Korotan, k vodilni ekipi lige prihaja v popolni zasedbi. V omenjenem obračunu so nogometaši Maribor B nedvomno favoriti za popoln izkupiček.


Med sobotnimi tekmami, bi moralo biti najbolj zanimivo v Dravogradu, kamor prihajajo nogometaši ptujske Drave. Na lestvici so v boljšem položaju gostje, ki imajo pred Dravograjčani tri točke prednosti. Ptujčani so v zadnjih tednih v dobri formi, nimajo poškodovanih ali kaznovanih igralcev, tako da v Dravograd prihajajo po čim boljši izkupiček. Domači seveda v tekmo odhajajo z željo po skalpu Ptujčanov in izenačitvi na lestvici.

V Lenart prihajajo nogometaši Podvincev, ki so v prejšnjem krogu kot prvi ugnali vodilno ekipo lige. Gostje so v dobri formi, kar kaže tudi položaj na lestvici. V kolikor pa bodo želeli gostje potrditi dobre rezultate iz zadnjih tekem je pozitiven rezultat pri ekipi Lenarta skorajda nujen. Lenartčani na domačem terenu sicer igrajo boljše, a bosta v ekipi zaradi kazni manjkal kapetan Čuček in Leopold. Tri točke za domačine pa bi bile v dvoboju s Podvinci nedvomno presenečenje.  V Šentjurju se obeta dvoboj med domačo ekipo in gosti iz Rogatca. Šentjurčani so v prejšnjem krogu presenetljivo ugnali ekipo ravenškega Fužinarja, v tokratni tekmi pa ima domače moštvo možnost, da dokaže, če je bila tokratna zmaga le preblisk ali pa se forma resnično dviguje. Rogatčani, ki so v letošnji sezoni v solidni formi, sicer boljše predstave nizajo na domačem terenu, vendar ob pogledu na lestvico vloga papirnatih favoritov pripada njim. Bistričani po tednu premora, saj v minulem krogu niso igrali srečanja z Radeljčani, gostijo nogometaše Fužinarja. Gostje bodo na tekmi v Slovenski Bistrici nedvomno favoriti, kar kaže tudi pogled na lestvico in rezultati v letošnji sezoni. Po nekaj slabših predstavah bo za igralce Fužinarja tekma v Bistrici pravšnja, da osvojijo tri točke in se dodatno motivirajo pred nadaljevanjem prvenstva. Bistričani, še vedno brez točk, so v sredo odigrali pokalni obračun MNZ Ptuj in proti nižjeligašu iz Markovcev slavili zmago, a vendar se zdi, da so Korošci pretrd oreh za prve točke v letošnjem prvenstvu.

Na celjskem Olimpu se bosta srečali domača ekipa Šampiona in gostje iz Radelj ob Dravi. Domači so v preteklem tednu izgubili na Ptuju, gostje pa zaradi gostovanja pri južnih sosedih niso odigrali prvenstvene tekme. Pogled na lestvico sicer kaže, da so v boljšem položaju Radeljčani, ki pa prihajajo v Celje oslabljeni, prepoved nastopa imata Kus in Sredenšek. Trener Šampiona Bojan Arčan v dvoboju ne bo mogel računati na Gojzdnika,ki je prav tako kaznovan. V Celju se nam obeta zanimiv prvenstveni obračun, v katerem ni izrazitega favorita. Zadnji obračun devetega kroga bo odigran v športnem parku Ugasle Peči na Prevaljah, kjer tamkajšnja ekipa Korotana gosti nogometaše Šmarja pri Jelšah. Domačini so v prejšnjem krogu presenetljivo visoko izgubili na gostovanju pri Malečniku, medtem ko gostje kažejo vedno boljšo formo, saj jim je v osmem krogu uspelo remizirati z nogometaši Dravograda. Gostje, ki so v zadnjem času v dobri formi, na Koroško prihajajo sproščeni, saj nimajo kaj izgubiti. Zato pa prevaljski strateg Robert Plesec od svojih fantov na domačem terenu želi nove tri točke in približevanje vrhu razpredelnice.

Pari devetega kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – MALEČNIK (petek, ob 15:30)
AJDAS LENART – PODVINCI
FOSILUM ŠENTJUR – MONS CLAUDIUS
AHA EMMI BISTRICA – FUŽINAR
KOROŠKA DRAVOGRAD – DRAVA PTUJ (vse v soboto, ob 15:30)
ŠAMPION – RADLJE (sobota, ob 16:00)
KOROTAN PREVALJE – ŠMARJE PRI JELŠAH (sobota, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…