Spored 17. kroga 3. SNL sever bo postregel z dvema obračunoma vodilne četverice. Vodilni Maribor B, ki še čaka na prvo spomladansko zmago, bo na Taboru gostil tretjeuvrščeno Šmarje pri Jelšah. Na nov spodrsljaj vijolic čakajo Brežičani, ki pa prav tako ne bodo pred lahko nalogo, saj gostujejo pri tretjem Šampionu.


Mariborčani in Šmarčani so v prejšnjem krogu vknjižili najmanj priljubljen rezultat 0:0. V domačem taboru si po dveh spomladanskih remijih nedvomno želijo zmage ter ohranitve vodilnega položaja na prvenstveni lestvici. Šmarje čaka še drugi izjemno zahteven obračun zapovrstjo, saj so se v prazničnem krogu merili s Šampionom. Z novim remijem bi se situacija pri vrhu razpredelnice še bolj zapletla. Gostje bi z zmago v Mariboru poskrbeli za še bolj pester boj za naslov prvaka. Zanimivo bo tudi v Celju, domači Šampion gosti druge Brežice. Kot že zapisano, je Šampion v Šmarju pri Jelšah iztržil točko, medtem ko so Brežičani z minimalno razliko doma ugnali Lenart. Ekipi loči pet točk razlike, v domačem taboru pa v želji po čimprejšnjem preboju na vrh lestvice računajo na novo zmago. Posavci so prvo presenečenje letošnje sezone, z zbiranjem točk pa želijo nadaljevati tudi v prihodnje. Obeta se zanimiva nogometna predstava, v kateri ni izrazitega favorita.

Monsi po dveh spomladanskih zmagah pred svojimi navijači gostijo prebujene Radeljčane, ki so po treh pomladanskih tekmah še neporaženi. Po remiju s Fužinarjem so Korošci vknjižili še dve zmagi, s katerima so vstali od mrtvih in vključili v boj za obstanek med tretjeligaško konkurenco. Ekipi sta v dobri formi, a še vedno velja, da so Monsi na svojem igrišču zahteven nasprotnik in gostje bodo morali za nadaljevanje uspešnega niza pokazati zelo dobro partijo. Dobrovce še tretjič v nadaljevanju sezone čaka domača tekma, tokrat jim v goste prihaja ekipa Koroške Dravograd. Dobrovčani so v drugi del prvenstva krenili slabo, dvakrat so klonili pred svojimi navijači, nazadnje pri Mons Claudiusu. Dravograjčani so nazadnje zanesljivo odpravili Šmartno 1928 in prihajajo v Dobrovce sproščeni. Pri domačih se utegne poznati odsotnost kaznovanega Krešimirja Plemenitega, medtem ko Korošci nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, kar je dodatna voda na mlin gostov.

Lenart na domačem igrišču gosti Fužinar in po dveh zaporednih porazih računa na prve točke v nadaljevanju sezone. Za Lenartčane so točke že skoraj nujne, saj se najbližji zasledovalci, ki se borijo za obstanek, že nevarno približujejo. Ravenčani so v prejšnjem krogu vpisali šesto zmago sezone, s katero so se utrdil na sedmem mestu. V športnem parku Polena ni izrazitega favorita, ki bi mu lahko že vnaprej pripisali nove točke. V Podvincih gostuje Dravinja, proti kateri bodo domačini lovili praktično zadnji vlak za obstanek v ligi. Slabo formo iz jesenskega dela so Podvinčani prenesli tudi v nadaljevanje in nič ne kaže, da se situacija spreminja na boljše. Gostje imajo pred Podvinci nekaj točk prednosti, vendar se tudi sami nahajajo v nevarni coni, zato tudi sami nujno potrebujejo točke za nekaj miru v svoji slačilnici.

Edini nedeljski obračun bo odigran v Šmartnem ob Paki, kamor prihaja Videm, ki je na praznični ponedeljek odščipnil točko vodilnemu Mariboru B in tako prebolel visok poraz proti Šampionu. Šmartno je moralo v prejšnjem krogu priznati premoč Dravogradu in kot kaže, tudi obračun proti petouvrščenemu Vidmu ne prihaja ob pravem času. Vloga favorita pripada gostom, zmaga domačinov bi bila precejšnje presenečenje.

Pari 17. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – ŠMARJE PRI JELŠAH
MONS CLAUDIUS – RADLJE
S. ROJKO DOBROVCE – KOROŠKA DRAVOGRAD
ŠAMPION – BREŽICE 1919
AJDAS LENART – FUŽINAR NOŽI RAVNE
PODVINCI BETONARNA KUHAR – DRAVINJA (vse v soboto, ob 16:00)
ŠMARTNO 1928 – VIDEM (v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Ljutomer klonil v Krškem, prva točka Šmartnega

Na 66. rojstni dan dr.Andreja Stareta, znanega športnega TV komentat in zdravnika sta bili…