V 3. SNL sever se tekmovalne obveznosti 19. kroga pričenja že z današnjo tekmo v Ljudskem vrtu, med ekipama Maribora B in Fužinarja. Vodilni Mariborčani, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza, so v prejšnjem krogu na zahtevnem gostovanju v Brežicah iztržili pomembno točko, v polni postavi  ter polni optimizma pričakujejo Korošce, ki so dokaj presenetljivo premagali Šampion in se z novo zmago obdržali na sedmem mestu lestvice. Pričakovati je zanimivo nogometno predstavo, v kateri so ne glede na vse v vlogi favorita domačini.


Uvodno sobotno srečanje bo odigrano na Koroškem. Dravograd bo v koroškem derbiju gostil Radlje ob Dravi. Dravograjčani, ki so spomladi v zelo solidni formi, so v prejšnjem krogu morali priznati šeli prvi poraz v nadaljevanju, točke so odšle v Rogatec, Radeljčani pa so šele v končnici strli odpor Podvincev. Radeljčani so bili še pred nekaj krogi odpisani, a so se zbrali, nanizali nekaj dobrih predstav ter se na lestvici povzpeli na enajsto mesto. V obeh taborih si želijo novih točk, trenerja nimata težav s kaznovanimi nogometaši in glede na zadnje predstave moštev napovedujemo pestro dogajanje. V Dobrovcah domačini pričakujejo tretjeuvrščene Šmarčane. Gostje so minuli vikend z domačo zmago zacelili rane po visokem porazu z Mariborom B in premagali Šmartno, Dobrovčani pa so v Vidmu pri Ptuju osvojili točko. Domačini srečanje pričakujejo v polni postavi in si želijo, da točke končno ostanejo doma, medtem ko gostje prihajajo brez kaznovanega Gregorja Čakša.

Lenart bo v Športnem centru na Poleni v dvoboju začelja gostil zadnjeuvrščene Podvince. Lenartčani so morali nazadnje priznati premoč Dravinji, prav tako so še petnajstič v sezoni ničlo vpisali nogometaši Podvincev, ki so izgubili v Radljah. Gostitelji bodo v svojih vrstah pogrešali kaznovanega Antona Turka, kljub temu pa v domačem taboru računajo na prve točke v spomladanskem delu sezone. Gostje, ki jim v letošnji sezoni ne gre, računajo tudi na to, da bi lahko bila slaba forma Lenarta dovolj, da iz Slovenskih goric odidejo neporaženi. Zadnji sobotni dvoboj bo odigran v Rogatcu. Spomladi odlični Mons Claudius gosti Videm, srečanje pa bo po nekaj mesecih in zaključeni sanaciji znova odigrano na naravnem igrišču. Srečanje ekip, ki ju na lestvici loči zgolj točka, bi moralo biti zanimivo, borbeno, ekipi pa sta v dobri formi. Monsi so v zadnjem krogu slavili v Dravogradu, Videmčani pa so doma sicer le remizirali proti Dobrovcam, a še štirinajstič v letošnji sezoni ostali neporaženi. Kar nekaj težav pri sestavi ekipe ima domači strateg Oskar Drobne, saj bo pogrešal Aljaža Štormana in Roberta Verbeka, pri gostih pa bo manjkal Marcel Koren.  Srečanje, v katerem ni izrazitega favorita, vseeno pa velja omeniti, da so Rogatčani v preteklih krogih na domačem igrišču le redko oddajali točke.

Brežičani bodo v nedeljo gostovali v Šmartnem ob Paki. Domačini so znova izgubili, saj so morali priznati premoč Šmarju, Brežice pa so v derbiju kroga na svojem igrišču remizirale z vodilnimi Mariborčani. Prejšnji krog je terjal svoj davek, saj bosta nedeljsko tekmo zaradi prepovedi igranja izpustila kapetan Robert Drugović in Jurica Jeleć, najboljši strelec 3. SNL sever. Kljub težavam gostje ostajajo v vlogi favorita in že točka domačinov bi bila veliko presenečenje. Še drugi nedeljski dvoboj bo odigran v Celju. Šampion, ki je v prejšnjem krogu nepričakovano ostal praznih rok v Ravnah, pričakuje Dravinjo, ki je visoko odpravila Lenart. Celjani, ki zasedajo visoko četrto mesto, so na domačem igrišču suveren tekmec in gostje bi morali prikazati dobro nogometno predstavo, če knežjega mesta ne želijo zapuščati neporaženi.

Pari 19. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – FUŽINAR NOŽI RAVNE (petek, ob 18:00)
KOROŠKA DRAVOGRAD – RADLJE (sobota, ob 14:30)
S. ROJKO DOBROVCE – ŠMARJE PRI JELŠAH
AJDAS LENART – PODVINCI BETONARNA KUHAR (obe v soboto, ob 16:00)
MONS CLAUDIUS – VIDEM (sobota, ob 16:30)
ŠMARTNO 1928 – BREŽICE 1919
ŠAMPION – DRAVINJA (obe v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…