Vodilni Videm pri Ptuju je v Celju doživel še tretji letošnji poraz. Maloštevilni gledalci so prvi zadetek videli tik ob koncu prvega polčasa, ko je gostitelje v vodstvo popeljal Arjan Torra. V nadaljevanje so boljše vstopili Videmčani, ki so po dobrih osmih minutah nadaljevanja uspeli rezultat izenačiti, izenačujoč zadetek je dosegel prvi strelec prvenstva Dominik Božak. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je v 90. minuti na sceno še enkrat več stopil Arjan Torra, ter še drugič na srečanju premagal Luko Mikića. Celjani z novo zmago ostajajo na četrtem mestu, Videmčani kljub porazu ostajajo na prvem mestu lestvice.


V Slovenski Bistrici so gostovali nogometaši konjiške Dravinje, sosedski obračun je na tribune športnega parka v Slovenski Bistrici privabil kar štiristo gledalcev, ki pa so na koncu videli zmago gostov. Srečanje so boljše pričeli gostje iz Slovenskih Konjic, ki so povedli v 18. minuti igre, ko je Jako Dabanoviča premagal Žan Ramšak. Vodilni zadetek je gostom dal še dodatnega elana, le tri minute zatem so Konjičani še povišali svojo vodstvo, ko je zadel Žiga Čakš. Po drugem prejetem zadetku so se Bistričani le zbrali in v 36. minuti uspeli rezultat znižati, zadel je Tomaž Avguštin. Gostje so dobrih petnajst minut pred koncem srečanja ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti, za občutnejšo prednost je mrežo gostiteljev zatresel Blaž Brglez. Bistričani so se dobrih osem minut za tem ponovno uspeli približati na zadetek zaostanka, ko je Matica Skrbinška premagal rezervist Vito Gorza. V jurišu Bistrice v končnici srečanja se rezultat več ni spremenil, ostalo je pri pomembni zmagi Konjičanov na zahtevnem gostovanju. Bistrica je s porazom zdrsnila na tretje mesto, a ima enak točkovni izkupiček kot vodilna kluba lestvice, Dravinja se je z tremi točkami približala tekmecem na peto mesto lestvice.

V Zrečah so gostovali nogometaši Dravograda, ki so srečanje pričeli povsem po svojih željah in na sredi prvega polčasa povedli, ko je Primoža Ravnaka premagal Tilen Stefanović. Korošci so prednost enega zadetka držali vse do zadnjega dela srečanja, ko so Zrečani v vsega petih minutah zrežirali popoln preobrat. Najprej je v 71. minuti igre rezultat izenačil Matej Vinkovič. Le dve minuti zatem je Žan Zupanc Terglav povedal Zreče v vodstvo. Piko na i hitremu preobratu pa je v 76. minuti postavil Alen Jančič. Do konca srečanja so Zreče zadržale prednost dveh zadetkov, ter Korošcem prizadejale še šesti poraz v sezoni. Zreče so z zmago na lestvici prehitele ravno Dravograd, ki trenutno zaseda sedmo mesto.

Pričakovano so vse tri točke vknjižili nogometaši Pesnice, ki so gostili zadnjeuvrščeno Pohorje. Pesničani so povedli v 34. minuti igre, ko je za vodstvo poskrbel Žiga Goljat. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je še drugič na srečanju mrežo gostov zatresel Žiga Goljat, ter poskrbel za lažje nadaljevanje gostiteljev. A že v šesti minuti nadaljevanja so Rušani uspeli rezultat znižati, iz bele točke je domačega vratarja Miho Zagoršaka premagal Nejc Fideršek. V 67. minuti so Pesničani po zadetku Rudolfa Martina Kranerja ponovno pobegnili na dva zadetka prednost, ki so ju zadržali vse do konca. Pesnica kljub zmagi ostaja na osmem mestu lestvice, Pohorje z vsega dvema točkama na zadnjem.

V edini nedeljski tekmi je Šmartno pričakovano vknjižilo tri točke proti Mons Claudiusu. Šmartno je pričelo zelo dobro in že v 10. minuti so gostitelji povedli, ko je zadel Anes Cinac. V 33. minuti igre je svoj šov pričel Fatalind Vezaj, ter povišal vodstvo Šmartnega. Prav Fatalin Vezaj je v drugem delu s še dvema zadetkom poskrbel za izdatno zmago Šmartnega. Šmartno se je z novo zmago povzpelo na drugo mesto lestvice in ima enak točkovni izkupiček kot vodilni Videm in tretja Bistrica, Monsi ostajajo na devetem mestu.

 

Rezultati 12. kroga 3. SNL sever:

Šampion : Videm pri Ptuju 2:1 (1:0)

50; Torra 41`, 90`, Božak 53`

Kety emmi Bistrica : Dravinja 2:3 (1:2)

400; Avguštin 36`, Gorza 82`; Ramšak 18`, Čakš 21`, Brglez 74`

Zreče : Avto Grubelnik Dravograd 3:1 (0:1)

120; Vinkovič 71`, Zupanc Terglav 73`, Jančič 76`; Stefanović 23`

Tehnotim Pesnica : Pohorje 3:1 (2:0)

100; Goljat 34`, 43`, Kraner 67`; Fideršek 51`-11m

Šmartno 1928 : Mons Claudius 4:0 (2:0)

135; Cinac 10`, Vezaj 33`, 64`, 73`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …