V nasprotju s pričakovanji favoriti v tem kolu svojega dela niso opravili z odliko. Kranjska Zarica,ki je imela glede na zadnje predstave morda še največ možnosti za uspeh, je v Piranu namreč prišla do velike točke proti Izoli. Domači so sicer začeli bolje in po pol ure po zaslugi Kremenoviča tudi zasluženo prešli v vodstvo. Ta rezultat je nato vztrajal skoraj do konca, slabe četrt ure pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je mladi kranjski golgeter Šujica izkoristil priložnost in gostom zagotovil remi. Gorenjci so s tem potrdili dobro pripravljenost za pomemben finiš prvenstva in če bi vse tekme igrali tako kot na gostovanjih pri favoritih, se prav gotovo ne bi borili za obstanek. Omenimo še, da se na stadionu v Piranu, kjer spomladi gostujejo Izolani, kljub dobrim pogojem in lepemu vremenu zbira dokaj majhno število gledalcev. Precej več zanimanja pa vlada v Tolminu, kjer se na lepo popolnjeni Brajdi domači še naprej borijo za naslov prvaka. Tokrat so se proti Kamniku domači ob polčasu presenetljivo znašli v zaostanku, a so nato rezultat obrnili v nadaljevanju, ko je Kamničanom, ki so na gostovanje prišli z le dvanajstimi igralci, pričakovano zmanjkalo moči. Sokanović se je z odločilnima zadetkoma povzpel že do številke dvanajst in tako zdaj vodi na listi strelcev lige, Tolmin pa ima na vrhu že tri točke prednosti pred zasledovalci.


Morda je bilo pričakovati tudi večji odpor Rudarja v Mirnu, a je Adria po bledi predstavi v prejšnjem kolu tokrat zaigrala mnogo bolje in slavila suvereno s 3:0. Vse je bilo odločeno že ob polčasu, ko sta zadela Eler in Zovatto, v nadaljevanju pa je je rezervist Žibernik le še potrdil zmago. Za knape je bil to sploh prvi poraz v spomladanskem delu. V Dekanih pa sta si domači Jadran in Ivančna Gorica po tekmi brez zadetkov razdelila točki.

Na nedeljskih tekmah je Zagorje s tremi zadetki odpravilo goste iz Sežane. V tekmi med četrtimi Brdi in zadnjeuvrščenimi Biljami, pa so gledalci v Vipolžah videli kar osem zadetkov, kar šest pa jih je presenetljivo končalo v mreži domače ekipe. 

 

TOLMIN 2:1 CALCIT KAMNIK
Sokanović (47, 63); Livadić (40)

JADRAN DEKANI 0:0 IVANČNA GORICA

IZOLA 1:1 ZARICA KRANJ

Kremenović (30); Šujica (77)

ADRIA 3:0 RUDAR TRBOVLJE
Eler (11), Zovatto (43), Žibernik (88)

ZAGORJE 3:0 TABOR SEŽANA
Krajnc (11), Djokić (70), Nikolić (76)

BRDA 2:6 BILJE
Živec (24), Mulahmetović (62); Devetak (9), Markič (30 pen), Žniderčič (52), Đerić (70), Luzar (75), Bajec (80)

AH MAS TECH je bil prost.

Avtorja: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …