V prvem kolu 3.SNL zahod je za največje presenečenje poskrbel novinec v ligi. Kranjska Sava je namreč gostovala v Dekanih, od koder se domov vrača z veliko zmago proti Jadranu. Domači so v uvodu upravičili vlogo favorita in preko mladega Koprčana Smrtnika tudi povedli, a so gostje v naslednjem napadu še v isti minuti izenačili. Prek Smrtnika je Jadran kasneje povedel še drugič, a tudi ta rezultat ni zdržal do konca. Dobrih deset minut pred iztekom igralnega časa je branilec Dojčinović zadel za novo izenačenje Save, v podaljšku pa je zadel še rezervist Pećanac in domači so ostali celo brez točke. Nepričakovana zmaga bo Kranjčanom gotovo velik motiv pred nadaljevanjem, ko jih čaka novo težko gostovanju v Zagorju.


Derbi uvodnega kola je bil sicer odigran v Piranu, kjer so se proti nekdanjemu prvoligašu pomerila favorizirana Brda. Tekma se je končala brez zadetkov, a so varovanci Aljoše Čotarja dokazali, da bodo kljub odhodom tudi letos konkurenčni najboljšem. Sem sodi predvsem Tolmin, ki je novo sezono začel z zasluženo zmago proti trboveljskemu Rudarju. Pred kakšnimi 250 gledalci so bili domači boljši za zadetek, že po nekaj minutah igre je v polno meril Kravanja, izid pa se nato do konca ni spremenil. To je vsekakor lepa popotnica pred bližnjim gostovanjem na verjetno najlepšem ligaškem stadionu v Ajdovščini.

Ajdovci na debiju ni so bili tako uspešni, saj se po porazu z 1:3 nahajajo celo na zadnjem mestu. Boljša je bila Adria, pri čemer sta za suvereno zmago ob standardno uspešnem veteranu Zovattu zadela še Dornik in novinec Dejan Sokanović, medtem ko so gostje ob koncu znižali iz enajstmetrovke. Manj razpoloženi pa so bili strelci v Kamniku, kjer je domači bunker vzdržal vse napade sežanskega Tabora, in tekmeca sta se morala na koncu zadovoljiti s točko. Čeprav so igrali doma, Kamničani nisu uspeli popolniti rezervne klopi in zanimivo bo videti, s kakšno postavo se bodo na gorenjskem dvoboju v prihodnjem kolu zoperstavili Zarici.

Ta je tokrat kljub drugačnim napovedim ostala brez tekme, saj je bilo srečanje z Zagorjem zaradi vnovič poplavljenega igrišča v športnem parku Zarica odpovedano. Se je pa zato srečanje odigralo nedaleč stran v Medvodah, kjer so novinci v ligi gostili Ivančno Gorico. Odlični strelec Siniša Marinkovič se je hitro izkazal tudi v višjem rangu, en zadetek pa je tokrat zadostoval tudi za tri točke domačih. 150 gledalcev je lahko zadovoljnih zapuščalo stadion ob Sori, medtem ko bodo, če gre soditi po prvi tekmi, imeli Ivančani letos še težave z učinkovitostjo.

Rezultati 1. kroga:
Izola 0:0 Brda  
Calcit Kamnik 0:0 Tabor Sežana   
Jezero Medvode 1:0 Ivančna Gorica   
Marinković 24
Tolmin 1:0 Rudar Trbovlje   
Kravanja 15
Adria 3:1 Ajdovščina Škou
Zovatto 34, Sokanović 70, Dornik 73, Vidmar 82 (11m)   
Jadran Dekani 2:3 Sava Kranj
Smrtnik 11, 31; Kern 11, Muhović 78, Pećanac 90

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …