Pa je konec tudi v 3. SNL zahod. Končno, bodo rekli nekateri, saj liga v novem formatu z osmimi moštvi ni pretirano navdušila. So pa gledalci v Izoli, teh se je sicer zbralo zgolj kakšnih 20, lahko videli rekord sezone, saj je Ilirska Bistrica klonila z neverjetnih 12:0. Izolani so znani po rekordih, saj še vedno držijo absolutni rekord lige vseh časov (16:0 proti Kamniku), tudi tokrat pa so odigrali v podobnem slogu, saj je bilo že ob polčasu 8:0, v nadaljevanju pa so se malo ustavili, tako da skromna gostujoča ekipa ni dosegla še večje katastrofe. Kar sedem golov je dosegel odlični Nikolić, ki je tako nekoliko presenetljivo postal tudi najboljši strelec lige, potem ko je pred zadnjo tekmo zaostajal za 5 golov.


Največ publike se je pričakovano zbralo v Vipavi, kjer je gostoval novi prvak iz Bilj, tekma pa se je končala s prijateljskim remijem, potem ko sta oba gola padla že v uvodnih minutah. V Mirnu je Adria ugnala Tolmin in tako skočila na četrto mesto, spodaj pa je Jadran z enakim izidom ugnal Ajdovščino.

Bolj zanimivo je bilo v primorski ligi, kjer je bil na sporedu boj za drugo mesto, v katerem je Plama visoko ugnala Ankaran. Podgrajčani bodo zdaj v kvalifikacijah navijali za Bilje, saj bi se ob njihovi zmagi poleg prvaka Kopra uvrstili v 3. SNL.

 

Rezultati zadnjega 28. kroga:
VIPAVA 1:1 BILJE
Leban (9), Žižmond (23)

TOLMIN 0:1 ADRIA
Pavlin (80)

JADRAN (HK) 1:0 AJDOVŠČINA
Bordon (81)

IZOLA 12:0 ILIRSKA BISTRICA
Nikolić (17, 25, 43, 45,53, 64, 68/pen), Ribič (30, 34, 36), Lee-Him 41, Zyba (84)

 

Najboljši strelci: Nikolić (Izola) 22, Bragato (Bilje) 20, Šturm (Tolmin) 20, Lee-Him (Izola) 16, Keranović (Vipava) 15, Doplihar in Žižmond (oba Bilje) 15…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …