Pred nami je tekma sezone, na kateri se bo morda odločalo tudi o naslovu prvaka 3. SNL vzhod. V lendavskem Športnem parku se bosta v sobotni večerni tekmi pomerili vodilni ekipi prvenstva, lendavska Nafta 1903 in soboška NŠ Mura.


Lendavčani so po porazu proti Turnišču pretekli vikend opravili trenersko zamenjavo in na klop posedli bivšega stratega Mure Franca Fridla. Mura pod lendavske griče prihaja z odlično popotnico, saj spomladi še ni oddala točk. Tako Fridl kot tudi Gabor bosta lahko v svojem moštvu računala tudi na najboljša strelca lige, Vedran Vinko bo prvo orožje domačih, Amadej Maroša pa pri gostih. Prav tako nobena izmed ekipa nima kaznovanih igralcev, za nameček pa se pričakuje tudi poln lendavski stadion. Pričakujemo lahko nogometni spektakel v vseh pogledih.

V soboto, tri ure pred derbijem v Lendavi, bo v Ljutomeru gostoval Tromejnik iz Kuzme. Ljutomerčani so v 17. krogu doživeli poraz v Odrancih, medtem ko je Tromejnik premagal Beltince. Ekipi imata po enega kaznovanega igralca, pri domačih bo manjkal Semenič, gostje se bodo morali znajti brez Bokana. Rakičan in Križevci bosta tekmo odigrala v nedeljo zjutraj. Medtem ko so si nogometaši Rakičana že skorajda zagotovili obstanek v ligi, se bodo morali nogometaši Križevcev krepko potruditi za ohranitev tretjeligaškega statusa.

Preostale štiri tekme bodo odigrane v nedeljo bo 16. uri. V Beltince prihajajo krvniki Lendavčanov iz prejšnjega kroga, ekipa Turnišča. Beltinčani po slabšem začetku lovijo prve pomladanske točke, a bodo na krilih skalpa Lendavčanov zagotovo zaigrali polni motiva. Polana na domačem terenu pričakuje spomladi še neporaženo Hotizo, domačini se bodo morali znajti brez kaznovanega Klujberja, pri gostih pa bo manjkal Horvat. V Grad se tokrat odpravljajo tretji Odranci, ki so po minulem krogu s tretjega mesta izrinili Beltince in še edini držijo stik z vodilnima ekipama. Čarda bo novo domačo tekmo odigrala proti Bogojini, ki zaseda 12. mesto.

Pari 18. kroga 3. SNL vzhod
AVTO RAJH LJUTOMER – TROMEJNIK G-SUKIČ (sobota, ob 16. uri)
NAFTA 1903 – NŠ MURA (sobota, ob 19. uri)
RAKIČAN – ŠD NK KRIŽEVCI (nedelja, ob 10.30)
LUŠT BELTINCI – TURNIŠČE
POLANA – HOTIZA
ČARDA MARTJANCI – GMT BOGOJINA
GRAD – ODRANCI (nedelja, ob 16. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…