Čeprav imata ekipi Dravinje in Drave pred najbližjimi Odranci in Nafto 1903 več kot osem točk prednosti, bosta morali ekipi za lažje nadaljevanje prvenstva na domačem terenu pošteno zavihati rokave.


V soboto se bodo odvijale tekme na štajerskem koncu. Ekipa Malečnika, brez kaznovanega Dvoršak Špehara pričakuje prleško ekipo Ljutomera. Obe ekipi sta v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva na domačem terenu izgubili proti prekmurskim ekipam. Malečnik je klonil pred Rakičanom, medtem ko je Ljutomer prav tako izgubil proti Nafta 1903. Lendavčani se odpravljajo na novo gostovanje v Slovenske Konjice, kjer bodo skušali odščipniti kakšno točko ekipi Dravinje. Prvi zasledovalci Dravinje, ekipa Drave iz Ptuja pa prav tako na domačem igrišču pričakuje še eno prekmursko ekipo in sicer nogometaše Odrancev.

V standardnem nedeljskem jutranjem terminu se bo odvijala tekma v Rakičanu. Domačim bo nasproti stala 12. ekipa prvenstva iz Šentjurja. Slednji bodo nastopili brez Žige Oseta, ki je prejel rdeč karton v preteklem krogu. Rakičan je spomladanski del prvenstva začel odlično z zmago na gostovanju pri Malečniku, Fosilum pa je izgubil proti ekipi Drave. V popoldanskem terminu ekipa Grada pričakuje predzadnjo Aha Emmi Bistrico. Domači bodo proti ekipi iz Slovenske Bistrice nastopili brez kaznovanega Stošića. Zadnja uvrščena Čarda, ki se je v zimskem prestopnem roku prevetrila ekipo, a vseeno izgubila nato proti Aha Emmi Bistrici, bo gostila ekipo Tromejnika. Njihovi krvniki iz prejšnjega kroga, nogometa Avto Škafarja iz Beltincev na domačem terenu gostijo Šmarjane. Domačini bodo skušali ujeti priključek z zasledovalci vodilnih moštev, medtem ko bodo gostje z novimi točkami ubežali ekipam, ki jim grozi izpad iz lige.

Pari 15. kroga 3. SNL vzhod:
MALEČNIK – AVTO RAJH LJUTOMER
DRAVA PTUJ – ODRANCI
DRAVINJA KOSTROJ – NAFTA 1903 (vse v soboto ob 15:00)
RAKIČAN – FOSILUM ŠENTJUR (nedelja ob 10:30)
GRAD – AHA EMMI BISTRICA
ČARDA MARTJANCI – TROMEJNIK G-SUKIČ
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – ŠMARJE PRI JELŠAH (vse v nedeljo ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…