Nov vikend, nove tekme 3. slovenske nogometne lige vzhod. V tem krogu so gledalci videli kar nekaj zanimivih in napetih srečanj. Ena takih je bila v Šentjurju, kamor so v goste prišli igralci Ljutomera. Slednji so prvi del srečanja dobili z 0:2. Izid bi lahko bil tudi višji, a je Ciglarič zgrešil najstrožjo kazen. V drugem delu so zadevali tudi domačini. Ti so dosegli tri zadetke, rezultat tekme izenačili. Sledila je izključitev domačega igralca Tuhtarja, ki je prejel 2. rumeni karton, ampak  kljub temu so domači zadeli še dvakrat. Po odlično izvedeni akciji ob koncu srečanja in natančnem zaključnem strelu Buzetija, so se nove zmage veselili gostje iz Prlekije. Povzetek tekme si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.


Povzetek tekme med Fosilum Šentjurje in Avto Rajh Ljutomerom

Preostali dve sobotni srečanji sta se končali z zmagama favoritov. Ekipa Odrancev je na gostovanju v Malečniku z 0:3 premagala domačo vrsto. Za goste iz Prekmurja so bili uspešni Gostan, Žerdin in Bogdan. Nove treh točk, čeprav ob koncu srečanja, so si zagotovili še člani ptujske Drave, ki so šele v drugem delu srečanja strli odpor žilavega Tromejnika. Pred približno 100 gledalci je v 71. minuti iz najstrožje kazni zadel Ljubec, ob koncu srečanja pa je zmago potrdil še David Tomažič Šeruga.

V prvi nedeljski tekmi, ki je potekala v Rakičanu je bilo doseženih sedem zadetkov. Domačini so zanesljivo premagali predzadnje uvrščeno ekipo iz Slovenske Bistrice. Že v prvem delu je kazalo na popolno prevlado varovancev trenerja Cifra, ki so vodili z 3:1. V drugem delu so zadeli še trikrat in se veselili novih treh točk. Po dvakrat sta pri domačinih bila uspešna Karac in Kos.

Tudi tekma na Gradu se je končala z enakim rezultatom kot v Rakičanu, le da so šest zadetkov dosegli gostje iz Šmarja. Že po prvem delu srečanja je bil rezultat 1:4, kar je kazalo na resne težave domačinov. V drugem delu srečanja so gostje zadeli še dvakrat. Zanimivo je bilo tudi v Martjancih, kamor so v goste prišli igralci Nafte 1903. Prvi del srečanja ni ravno vzbujal občutka, da med seboj igrata četrto in zadnje uvrščena ekipa na lestvici. Po prvih 45 minutah je bil namreč rezultat 1:1, v drugem delu srečanja pa je gostov iz Lendave le uspelo priti do novih treh točk z zadetkom Matije Antonoviča. Derbi kroga, ki je odločal tudi o prvem mestu na lestvici je potekal v Beltincih. V goste je namreč prišla vodilna Dravinja, ki ji v zadnjih krogih zmanjkuje sape. To se je potrdilo tudi v beltinskem športnem parku, saj se je rezultat končal neodločeno. Že v prvem delu srečanja je bil postavljen končni izid, ko sta zadela Maroša za ekipo Beltincev in Čander za goste iz Slovenskih Konjic. V drugem delu bi lahko gostje sicer obrnili rezultat v svojo korist, ampak je Alenc neuspešno izvedel najstrožjo kazen. Tudi v rdečih kartonih je bilo izenačeno, saj sta bila izključena Horvat in Klokočovnik. Vodilni ekipi Drave in Dravinje sta po 17. krogu točkovno izenačeni, kar pomeni zanimivo nadaljevanje prvenstva in nove atraktivne tekme v 3. slovenski nogometni ligi vzhod.

Rezultati 17. kroga 3. SNL vzhod
FOSILUM ŠENJUR – AVTO RAJH LJUTOMER 3:4 (0:2)
50; Tuhtar (46.), Omeri (76., 85.); Rakovec (34.), Buzeti (43., 88.), Slana (66.)
RK: Tuhtar (68.) – Fosilum Šentjur
MALEČNIK – ODRANCI 0:3 (0:1)
70; Gostan (26.), Žerdin (53.), Bogdan (74.)
DRAVA PTUJ – TROMEJNIK G-SUKIČ 2:0 (0:0)
100; Ljubec (71./11m), Tomažič Šeruga (90.)
RAKIČAN – AHA EMMI BISTRICA 6:1 (3:1)
200; Damše (44.); Jančar (6.), Karac (22., 30.), Godvajs (53./11m), Kos (87., 90.)
GRAD – ŠMARJE PRI JELŠAH 1:6 (1:4)
150; Balent (5.); Firšt (26., 65.), Čuček (30.), Jančič (39.), Drofenik (42.), Asllanaj (57.)
ČARDA MARTJANCI – NAFTA 1903 1:2 (1:1)
150; Ristić (13./11m); Szabó (40.), M. Antonović (87.)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – DRAVINJA KOSTROJ 1:1 (1:1)
400; Maroša (14.); Čander (6.)
RK: Horvat (56.); Klokočovnik (53.)

Foto: Jure Banfi

Rakičan – Aha Emmi Bistrica (fotogalerija)

Avto Škafar Beltinci – Dravinja Kostroj (fotogalerija)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…