V Bakovcih so Beltinci z minimalno zmago ponovno osvojili vse tri točke in še imajo teoretične možnosti, da osvojijo naslov prvaka. Pred 150 gledalci je edini zadetek za Beltinčane dosegel Vogrinec v dvajseti minuti srečanja. Črenšovci so na domačem igrišču s 0:5 izgubili proti Rakičanu. Za goste je vseh pet zadetkov doseglo pet različnih strelcev. V 34. minuti je prvi zadel Gruškovnjak, ki je postal tudi končni izid prvega dela. V zadnjih dvajsetih minutah srečanja pa so gledalci videli še štiri zadetke. V 69. minuti je iz najstrožje kazni prvi zadel Godvajs. Deset minut kasneje Jančar dosegel še en zadetek. V zadnjih petih minutah pa sta svoje prispevala še Kalamar in Rajnar. Še zadetek več so videli gledalci v Ljutomeru. Štiri zadetke za Prleke je dosegel Ciglarič, ki je dvakrat zadel v prvem ter dvakrat še v drugem delu tekme. Po en zadetek pa sta dosegla Munda v 25. ter Oletič v 76. minuti tekme.


Pravo nogometno poslastico pa so gledalci lahko videli na večerni tekmi v Lendavi. V lendavskem športnem parku sta se namreč pomerila domača Nafta 1903 ter vodilna ekipa prvenstva Odranci. Prvi so v vodstvo prišli gostje, ki so zadeli preko Raduhe. Domači so kaj hitro izenačili, ko je po prekršku gostujočega vratarja nad Bedojem izenačili iz najstrožje kazni. Zanesljiv je bil Gerencsér. Še pred koncem prvega dela je sodnik Bukovec, ki je nadomestil sodnika Čontalo, pokazal prvi rdeči karton domačemu obrambnemu igralcu Suntešiču. Domači navijači in igralci so bili namreč mnenja, da je Gostan, nad katerim je bil strojem prekršek, bil pred prekrškom v prepovedanem položaju. A stranski sodnik Kranjc ter glavni Bukovec nista bila enakega mnenja in Suntešić je prvi zapustil zelenico. Na začetku druga dela tekme je Zagorec zaradi vlečenja prejel rumeni karton, vendar je le po nekaj sekundah in ugovarjanju prej še drugi rumeni in predčasno pot v slačilnico. Tri minute kasneje so domačini ostali še brez enega igralci, ko je Kuhta prejel še en rumeni karton. Domači so se kljub igri z zgolj osmimi igralci uspešno branili, hkrati pa še nekajkrat prešli na gostujočo polovico in zapretili. A gostje so tri igralce več vendarle izkoristili šele čez petnajst minut in prišli v vodstvo. Zadeli so Žnidarič, Raduha ter dvakrat še Horvat.

V nedeljo so bile odigrane še preostale tri tekme. V Gradu so domači brez večjih težav, kot v četrtek proti Serdici, odpravili Čardo. Prvi zadetek so si gostje zabili kar sami, ko je bil nespreten Recek. V drugem polčasu pa sta zadela še Krpič in Buček Huber. Tudi Tromejnik iz Kuzme je slavil z tremi zadetki razlike. Tokrat so premagali Bistrico, ki je v 31. minuti srečanja ostala brez pordečenega Kelenca. Grah je v 28. minuti domačine popeljal v vodstvo, Pozderec pa je v izdihljajih prvega polčasa rezultat izenačil. Domači so igro z igralcem več izkoristili v 61. minuti po zadetku Kamenice. V 76. ter 79. minuti pa sta zadela še Karnet in Grah ter postavila končni izid srečanja. Slavila je tudi Mura na svoji Fazaneriji, kjer je bila s 3:1 boljša od Turnišča. Prvi zadetek so gledalci videli v 21. minuti, ko je bil uspešen Balažic. Kaj kmalu po začetku drugega polčasa so gostje izenačilo, ko je bil uspešen Jakšič. Izenačen rezultat je bil vse do 80. minute, ko je črno-bele ponovno v vodstvo popeljal Hozjan. Slednji je bil uspešen še v sodnikovem podaljšku, ko je postavil končnih 3:1 za NŠ Mura.

Rezultati 23. kroga 3. SNL vzhod
ŠNK BAKOVCI : ND LUŠT BELTINCI 0:1 (0:1)
150; Vogrinec (20.)
ČRENŠOVCI : RAKIČAN METROPOL KAV. 0:5 (0:1)
100; Gruškovnjak (34.), Godvajs (69./11m), Jančar (79.), Kalamar (86.), Rajnar (88.)
AVTO RAJH LJUTOMER : SERDICA KL.ŠINKO 6:0 (3:0)
100; Ciglarič (20., 22., 65., 86.), Munda (25.), Oletič (76.)
NAFTA 1903 : ODRANCI 1:5 (1:1)
350; Gerencsér (18./11m), Raduha (16., 83.), Žnidarič (67.), Horvat (78., 93.)
RK: Suntešić (43.), Zagorec (49.), Kuhta (52.) – vsi Nafta 1903
GRAD : ČARDA 3:0 (1:0)
200; Recek (14./ag), Krpič (66.), Buček Huber (87.)
NŠ MURA : TURNIŠČE 3:1 (1:0)
300; Balažic (21.), Hozjan (80., 93.); Jakšič (53.)
TROMEJNIK G-SUKIČ : BISTRICA 4:1 (1:1)
200; Grah (28.), Kamenica (61.), Karnet (76.), Grah (79.); Pozderec (45.)
RK: Kelenc (31.) – Bistrica

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…