Sobotne tekme tretje slovenske nogometne lige so prinesle kar nekaj zanimivih in razburljivih srečanj. Vodilna Dravinja je gostovala v prleški prestolnici Ljutomeru. Za goste je že v 2. minuti kazalo, da bodo brez težav domov odnesli nove tri točke, kajti zadel je Čerenak. Gostje so poskušali že v prvem polčasu doseči še kakšen zadetek in srečanje zaključiti v svojo korist. A kaj kmalu so se domači gledalci veselili zadetka. V drugem delu tekme je zadel Ciglarič iz najstrožje kazni. Pred maloštevilnimi gledalci v Šentjurju je zgodba bila podobna. Gostje iz Malečnika so v 23. minuti že vodili z 0:2. Nato so še pred koncem polčasa domači znižali zaostanek. Drugi polčas je nato popolnoma pripadel domačinom, ki so zadeli še dvakrat in se veselili pomembnih treh točk v boju za obstanek. Ptujska Drava je po spodrsljaju Dravinje in zmagi v Slovenski Bistrici prišla zgolj na dve točki zaostanka za drugim mestom. Pred zaključkom prvega polčasa je svojo mrežo zatresel Trunkl. Šmarjani so na domačem terenu pokazali odlično igro in zadnjo Čardo popolnoma ponižali. To potrjuje tudi končni rezultat, saj so gostje odšli domov s kar petimi zadetki v svoji mreži. Za nameček pa so v začetku drugega polčasa ostali tudi brez Vöröša, ki je prejel rdeči karton.


Najzanimivejše srečanje sobotnega igralnega dne je bila tekma v Lendavi. Organizatorji so poskrbeli, da je tekma potekala ob 20. uri pod reflektorji in tudi murskosoboška televizija AS je poskrbela za prenos tekme. Kljub temu se je v lendavskem športnem parku zbralo več kot 500 gledalcev, ki so videli borbeno in zanimivo srečanje. Prvi polčas je minil brez zadetkov, a z priložnostmi na obeh straneh. Še najbližje zadetku so bili domači, ko so pred zaključkom prvega dela srečanja po izvajanju kota zadeli prečko. Gostujoče poskuse pa je uspešno odbijal domači vratar Valentić. V drugem delu sta bila dosežena tudi oba zadetka. Po začetnem pritisku gostov, se je srečanje že pričelo umirjati. A v 69. minuti je gostujoči napadalec pobegnil domači obrambi, malce nespametno pa je posredoval David Antonović. Sodnik Borošak je brez zadržkov pokazal na belo točko, domačemu veznemu igralcu pa pokazal drugi rumeni karton. Uspešen z bele točke je bil bivši “naftaš” Dejan Sreš. Imre Nemeth, trener Nafte 1903, je nato vse stavil v napad. Po vodstvu gostov je opravil vse tri menjave in prav zadnja menjava, ko je na teren prišel mladi Bence, se je obrestovala. Prav slednjemu je v 78. minuti uspelo prebiti gostujočo obrambo, Pavel pa je nad njim storil prekršek v kazenskem prostoru. Gerencser je prevzel izvajanje najstrožje kazni in bil tudi uspešen. Do konca srečanja se rezultat ni spremenil, gostje so še nekajkrat zapretili, a niso bili uspešni.

Nedeljski tekmi sta potekali še na Kuzmi in v Odrancih. Gorički “el classico” se je končal z zmago Tromejnika, ki je prevladoval celotno srečanje in kjer je blestel domači napadalec Čontala. Slednji je dosegel “hattrick”, za goste je častni zadetek dosegel Škafar. V 70. minuti je bil izključen tudi gostujoči vratar Klemenčič, ki je storil prekršek v situaciji ena na na nad gostujočim napadalcem. Tekma v Odrancih se je končala z zmago gostov iz Rakičana. Varovanci trenerja Cifra, ki držijo odlično tretje mesto so tudi na tej tekmi pokazali solidno igro in upravičeno osvojili nove tri točke. Za goste je bil dvakrat uspešen Godvajs in enkrat Lapoši. Ob rezultatu 0:3 je edini zadetek za domače dosegel Raduha.

Rezultati 16. kroga 3. SNL vzhod

Avto Rajh Ljutomer – Dravinja Kostroj 1:1 (0:1)
100; Ciglarič (69./11m); Čerenak (2.)
Fosilum Šentjur – Malečnik 3:2 (1:2)
45; Funtek (38.), Tuhtar (66.), Jankovič (73.); Tisaj (14.), Kramberger (23.)
Aha Emmi Bistrica – Drava Ptuj 0:1 (0:1)
150; Trunkl (41./avtogol)
Šmarje pri Jelšah – Čarda Martjanci 5:0 (2:0)
50; Čarni (2./avtogol), Drofenik (32.), Mauher (47.), Debelak (59.), Firšt (93.)
RK: Vöröš – Čarda Martjanci (47.)
Nafta 1903 – Avto Škafar Beltinci 1:1 (0:0)
500; Gerencser (79./11m); D. Sreš (69./11m)
RK: D. Antonović – Nafta 1903 (69.)
Tromejnik G-Sukič – Grad 3:1 (0:0)
350; Čontala (59., 72./11m, 86.); Škafar (77./11m)
RK: Klemenčič – Grad (70.)
Odranci – Rakičan 1:3 (0:1)
300; Raduha (69.); Godvajs (34., 67./oba 11m), Lapoši (52.)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…