Nogometaši na vzhodu države bodo jutri in v nedeljo odigrali že 5. krog 3. slovenske nogometne lige. Obeta se prekmursko-prleški derbi med Beltinci in Ljutomerom. V boju za tretje mesto pa se bosta udarila Grad in lendavska Nafta 1903.


V soboto bodo potekale večinoma tekme med štajerskimi predstavniki. Na Ptuju bosta moči merila domača Drava ter gostje iz Šmarja pri Jelšah. Ptujčani bodo lovili nove tri točke za vrh lestvice, a proti nepredvidljivim Šmarčanom bo to vse prej kot lahka naloga. K petouvrščeni ekipi Malečnika prihajajo gostje iz Slovenske Bistrice. Slednji so na zadnji tekmi doma izgubili proti Rakičanu, Malečnik pa je v Odrancih osvojil zgolj točko. Odrančani v zadnji sobotni tekmi gostujejo v Šentjurju, ki so po porazu proti Ljutomeru še vedno na zadnjem mestu z eno samo točko.

Ekipa Rakičana bo odigrala svoje srečanje že v nedeljo zjutraj. Pričakujejo goste iz Kuzme, ki bodo po hudem porazu proti ptujski Dravi skušali osvojiti vse tri točke in se dvigniti po lestvici. Prekmursko-prleški derbi pa bo odigran v Beltincih, kjer domači pričakujejo četo trenerja Zemljiča iz Ljutomera. Na tribunah bi se znalo zbrati zavidljivo število gledalcev, na terenu pa zanimiva in borbena igra. Ljutomer je na zadnji domači tekmi premagal zadnjeuvrščeno ekipo Šentjurja, Beltinci pa so v Slovenskih Konjicah doživeli poraz. Prav slednji pa bodo iskali nove točke pri Čardi iz Martjancev. Ekipa Dravinje je na odličnem drugem mestu in proti predzadnje uvrščeni ekipi bodo storili vse, da bodo tri točke njihove. Boj za tretje mesto pa se bo odvijal pri Gradu na Goričkem. Tja prihaja trenutno četrtouvrščena ekipa Nafte 1903. Ti bodo tekmo odigrali brez edinega napadalca Igorja Bedöja, ki je kaznovan s prepovedjo nastopa na dveh tekmah. Domači bodo po dveh dobrih tekmah skušali zmagati, se s tem utrditi na tretjem mestu ter ostati v stiku s prvima dvema ekipama na lestvici.

5. krog 3. SNL vzhod
Sobota, 21.09 ob 16.30

DRAVA PTUJ – ŠMARJE PRI JELŠAH
MALEČNIK – AHA EMMI BISTRICA
FOSILUM ŠENTJUR – ODRANCI

Nedelja, 22.09 ob 10.30
RAKIČAN – TROMEJNIK G-SUKIČ

Nedelja, 22.09 ob 16.30
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – AVTO RAJH LJUTOMER
ČARDA MARTJANCI – DRAVINJA KOSTROJ
GRAD – NAFTA 1903

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Derbi Posavja v izdihljajih tekme pripadel Brežičanom, Drava ostaja na vrhu

Po tem, ko nas je pretekli vikend vreme oropalo treh tekem, je bil to soboto (z izjemo tek…