Sobotna večerna tekma med Nafto 1903 in Dravo se je končala z zmago gostov iz Ptuja, za nove tri točke je poskrbel Ljubec. Tudi na ostalih srečanjih ni bilo kaj nič manj zanimivo, predvsem v Beltincih, Ljutomeru in Slovenskih Konjicah, kjer so gledalci videli po pet zadetkov.


V soboto popoldan so bile odigrane tri tekme. V Ljutomeru so gledalci videli nadvse zanimivo in napeto srečanje ter zmago domače ekipe. Po vodstvu domačih v prvem polčasu z 2:0 so gostje v drugem delu uspeli izenačiti. Nato pa je prišla napeta končnica, ko sta sledili dve izključitvi na domači strani. V zadnjih izdihljajih tekme pa je Šnajder poskrbel za zmagoslavje Prlekov. Rakičan nadaljuje z odličnimi igrami, ne le na domačem terenu, ampak tudi v gosteh. Za nove tri točke je tokrat z dvema zadetkoma poskrbel Škerlak, častni gol za Šmarčane pa je dosegel Čuček iz najstrožje kazni. Po tekmi pa je iz mesta trenerja odstopil dolgoletni strateg Šmarčanov Ibrahim Neskić. Četa Simona Sešlarja je ekipi Grada prizadejala hud poraz. Čeprav so v prvem delu domači zadeli zgolj enkrat, so v drugem delu povsem onemogočili nemočne goste. Pravo formo je ujel tudi Alenc, ki je zadel kar trikrat. Dravinja je tako ohranila stik s prvimi na lestvici, ekipo Drave.

Prav ekipi Drave in Nafte 1903 sta v tem krogu poskrbeli za najzanimivejše srečanje kroga. V Lendavi sta se ekipi pomerili v večernem terminu in pod žarometi. Pred približno 500 gledalci so bili uspešnejši gostje, ki so z zadetkom Ljubca uspeli vknjižiti nove tri točke. Tudi brez kartonov ni šlo, saj sta bila izključena Vinko na domači in Krajnc na gostujoči strani. Zanimivo je bilo tudi na tribunah, za kar so poskrbeli organizirani navijači lendavske Nafte 1903. Gorgone so kljub porazu domačih igralcev pripravile pravo navijaško vzdušje, ki se ga ne bi sramovali niti prvoligaški klubi.

V nedeljo so bile odigrane še tri tekme. Tromejnik je doma, na krilih Čontale, presenetljivo premagal ekipo Malečnika. Šentjurčani so po zmago nad ekipo Bistrice, uspeli prvič letos priti do treh točk. Ob koncu tekme je bil uspešen Belak. Z zmago so pobegnili z zadnjega mesta, ki sedaj pripada ekipi Čarde. Slednji so namreč visoko izgubili v Beltincih. Domači so gostujočo mrežo zatresli kar petkrat in z zmago skočili na tretje mesto. Dvakrat je bil uspešen Smodiš, po enkrat pa Virag, Slavič in Maroša.

6. krog 3. SNL vzhod
AVTO RAJH LJUTOMER – ODRANCI 3:2 (2:0)
Ciglarič (25.), Podgorelec (42.), Šnajder (91.); Gostan (63.), Žerdin (72./11m)
RK: Kardinar (89.), Kristl (91.)
ŠMARJE PRI JELŠAH – RAKIČAN 1:2 (0:0)
Čuček (84./11m); Škerlak (51., 71.)
RK: Bagari (84.)
DRAVINJA KOSTROJ – GRAD 5:0 (1:0)
Borenović (20.), Alenc (52., 66., 68.), Čerenak (54.)
NAFTA 1903 – DRAVA PTUJ 0:1 (0:1)
Ljubec (25.)
RK: Vinko (71.); Krajnc (88.)
AHA EMMI BISTRICA – FOSILUM ŠENTJUR 0:1 (0:0)
Belak (85.)
TROMEJNIK G-SUKIČ – MALEČNIK 3:0 (2:0)
Čontala (10., 64.), Mešič (32.)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – ČARDA MARTJANCI 5:0 (2:0)
Virag (25.), Slavič (41.), Smodiš (64., 76.), Maroša (79.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Derbi Posavja v izdihljajih tekme pripadel Brežičanom, Drava ostaja na vrhu

Po tem, ko nas je pretekli vikend vreme oropalo treh tekem, je bil to soboto (z izjemo tek…