Tudi na vzhodu države se bo ta konec tedna nadaljeval tretjeligaški ples. Nadaljevanje prvenstva bo vsekakor pestro, kajti ekipe med prvim in devetim mestom loči zgolj osem točk. Nekateri klubi so se med zimskim premorom okrepili, drugi so izgubili ključne igralce zaradi takšnih in drugačnih razlogov.


V soboto se bodo odvijale tri tekme in sicer v Bakovci, Lendavi ter Črenšovcih. Bakovci se bodo tokrat na domačem terenu pomerili z neposrednim tekmecem v spodnjem delu lestvice, ekipo Bistrice. Na trenerski klopi gostov se bo v spomladanskem delu predstavil Štefan Ivanič. Klub sta zapustila tudi vratar Gregor Vinčec ter Damjan Halas. Namesto njiju sta ekipo okrepila Tadej Šoš iz Polane ter Leon Halas, ki prihaja iz Črenšovcev. V Lendavo tokrat prihaja zadnja ekipa prvenstvene razpredelnice. Klub iz Lendave se je ponovno znašel v velikih finančnih škripcih. V klubu je prišlo že po koncu jesenskega dela do odhoda nekaterih ključnih igralcev, med njima sta tudi bila vratar Jurica Valentić ter napadalec Roland Polareczki. Na trenerski klopi pa je dosedanjega trenerja Vlaškalića zamenjal Štefan Šavel. Zadnja sobotna tekma se bo odvijala še v Črenšovcih, kamor prihaja ekipa Ljutomera.

V nedeljo sledijo še preostale štiri tekme. Čarda na domačem terenu pričakuje ekipo Odrancev, ki v spomladanskem delu ne bodo mogli več računati na Mitjo Žerdina, Roka Vorija. So pa zato klub okrepili trije preizkušeni igralci, iz Ljutomera se vrača Žnidarič, iz ptujske Drave pa sta v trenutno vodilno moštvo prvenstva prišla še Jure Aršič ter Matej Murat. Na beltinskem stadionu se bo v nedeljo popoldan odvijal pravi mali praznik nogometa, saj v goste prihaja sosedska ekipa Rakičana. Tudi v Beltincih je prišlo do manjših sprememb, saj so klub zapustili trije nogometaši, Dejan Sreš, Rok Gruškovnjak ter Uroš Pavel. Edina okrepitev Beltinčanov je Dejan Vogrinec. Na drugi strani, v ekipi Rakičana, so se okrepili predvsem na sponzorskem področju, kjer so sedaj glavni sponzor postale Kavarne Metropol, na trenersko mesto pa je sedel Goran Gutalj. Mura bo na Fazaneriji, ki ji predseduje novo vodstvo, gostila ekipo Tromejnika. Vodenje murskosoboškega ponosa bo tako prevzel predsednik Tomislav Knez, ki je nasledil Damirja Banfija, zamenjali pa so se tudi člani upravnega odbora. Tudi igralski kader je pridobil tri pomembne okrepitve, ki so vezni igralec Darko Atanasov, srbski vratar Dimitrije Adojković ter ruski napadalec Alan Magomedovich Hamsudinov. Klub pa so zapustili Ebo Eduam, Alen Kozar, medtem ko bosta Tilen Kocbek ter Luka Madon do nadaljnjega posojena v Čardo oziroma Slatino. V Gradu pa se bosta pomerili še ekipi domačega Grada ter Turnišča.

Razpored 14. kroga 3. SNL vzhod 
ŠNK BAKOVCI – BISTRICA
NAFTA 1903 – SERDICA
ČRENŠOVCI – AVTO RAJH LJUTOMER (sobota, 21.3. ob 15. uri)
ČARDA – ODRANCI
ND LUŠT BELTINCI – RAKIČAN
GRAD – TURNIŠČE
NŠ MURA – TROMEJNIK (nedelja, 22.3. ob 15. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…