Prihajajoče tekme 22. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod, bodo tokrat odigrane v razmaku treh dni. V soboto bodo odigrane prve tri tekme. Igralci Ljutomera na svojem terenu pričakujejo ekipo Grada, brez kaznovanega Žinka. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu visoko slavili. Prleki so s 4:1 premagali Aha Emmi Bistrico, Grad pa s 6:0 Čardo. Vodilna ekipa prvenstva bo na domačem stadionu gostila Malečnik. Dravinja potrebuje zgolj še štiri točke za osvojitev naslova prvakov in prva priložnost za nove tri točke je prav tekma proti Malečniku. Slednji v tej sezoni ne blestijo, saj so dosegli zgolj pet zmag. V prejšnjem krogu jih je premagala še ekipa Nafte 1903 na domačem terenu, ki tokrat v Lendavi pričakuje ekipo Fosiluma. Pri domačih bosta manjkala kaznovani Doma in Vinko, vprašljiv pa je tudi nastop obrambnega igralca Gerencsérja. Gostujoča ekipa bo nastopila v popolni zasedbi.


V nedeljo bo ekipa Drave, ki ima zgolj le še teoretične možnosti za osvojitev naslova prvaka, gostovala v Martjancih. Ptujčani bodo v Prekmurje prišli oslabljeni, saj so kaznovani kar trije nogometaši in sicer Kajzer, Krajnc in Tomažič Šeruga. Čarda bo kljub letošnji slabi sezoni skušala odščipniti kakšno točko drugi ekipi prvenstva. V Kuzmi se bodo pomerili igralci domačega Tromejnika in Aha Emmi iz Slovenske Bistrice. V prejšnjem krogu sta obe ekipi doživeli poraz. Domači bodo morali nastopiti tudi brez kaznovanega Potrča. Pravi derbi pa bo potekal v Beltincih, kamor prihajajo sosedi iz Rakičana. Domačinom se je po zmagi nad ptujsko Dravo dvignila samozavest, zato bo tretje uvrščeni ekipi toliko težje osvojiti nove točke. Slednji so doživeli tudi poraz na domačem igrišču, saj jih je prejšnjo nedeljo premagala tudi ekipa Dravinje. Pravo nogometno poslastico lahko pričakujemo tako na igrišču, kakor tudi na tribunah beltinskega stadiona.

Zaradi odsotnosti nekaterih igralcev Odrancev bo tekma med ekipa Šmarja pri Jelšah in Odranci odigrana v ponedeljek ob 17. uri. Gostje lovijo tretje mesto na lestvici, kjer se trenutno nahaja Rakičan in za slednjimi zaostajajo tri točke. Ekipa Šmarij začenja spodnji del lestvice in se bo borila za dodatne točke in morebiten dvig po lestvici navzgor.

Razpored 22. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – GRAD
DRAVINJA KOSTROJ – MALEČNIK
NAFTA 1903 – FOSILUM ŠENTJUR (sobota, 10. maj ob 17. uri)
ČARDA MARTJANCI – DRAVA PTUJ
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – RAKIČAN
TROMEJNIK G-SUKIČ – AHA EMMI BISTRICA (nedelja 11. maj ob 17. uri)
ŠMARJE PRI JELŠAH – ODRANCI (ponedeljek, 12. maj ob 17. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…