Le še štirje krogi nas ločijo do zaključka letošnje sezone 3. SNL vzhod. Po sobotni zmagi Odrancev v Lendavi se je boj za prvaka vnovič zaostril, saj točkovna razlika med vodilno trojico tako znaša le še skromni dve točki.


V Odrancih bomo že v soboto priča sosedskemu “markovskemu” derbiju med domačo ekipo in Beltinci. Odrančani spomladi v prvenstvu še niso izgubil, nanizali pa so že devet zaporednih zgodb, je bila zgodba v pokalnem tekmovanju MNZ Lendava v sredo popolnoma drugačna. Na gostovanju pri ekipi Hotize so varovanci trenerja Jančarja doživeli pravo blamažo, saj so izgubili s kar 8:0. Beltinčani, ki so že izgubili stik z vodilno trojico, bodo skušali na tako pomembni tekmi premagati sosedskega rivala in se približati tretjemu mestu na lestvici. V obeh moštvih ni kaznovanih igralcev, tako da Jančar in Cifer vsaj kar se tiče tega področja nimata težav, a poškodbe redčijo predvsem domače vrste.

V tradicionalnem nedeljskem dopoldanskem terminu bo odigrano srečanje med Rakičanom ter Polano. Polančani so po prihodu novega trenerja Đurića zaigrali bolje in v preteklem krogu premagali Grad. Tokratna nasprotnika sta tudi soseda na lestvici in v primeru gostujočega slavja bi točkovna razlika med kluboma znašala zgolj še točko. Zadnji Križevci se bodo na domačem igrišču merili s še enim goričkim nasprotnikom, ekipo Tromejnika. Gostje se nahajajo na odličnem šestem mestu, medtem ko so Križevci praktično že odpisani. Razlika do 13. mesta znaša devet točk in le slabi rezultati tekmecev ter zmage Križevcev bi slednjim lahko prinesle obstanek v tretji ligi. Bogojina, ki je v preteklem krogu izgubila prav proti Tromejniku, se bo na domačem terenu pomerila s Turniščem. V Martjancih se bosta pomerili še ekipi domače Čarde in Ljutomera.

Vodilna kluba prvenstva se bosta tokrat odpravila na gostovanje. Drugo Mura čaka pravcati mini derbi, saj bodo črno-beli gostovali pri spomladi prerojeni Hotizi, ki je v nadaljevanju sezone prikazala že nekaj vrhunskih predstav, točke pa je oddala zgolj sosednji Nafti. Prav pokalna tekma proti Odrancem je med tednom pokazala, da bi lahko tudi Mura imela težave na poti do nove zmage. A Mura po spodrsljaju Lendavčanov proti Odrancem še upa na naslov prvaka, a motiva domačim zagotovo ne bo manjkalo, saj v ekipi Hotize igra tudi nekaj nekdanjih članov Nafte.

Vodilna Lendavčani se v nedeljo odpravlja k ekipi Grada, ki na domačem igrišču, še posebej spomladi, svojim nasprotnikom ne pušča veliko prostora. Lendavčani imajo po domačem porazu proti Odrancem le še dve točki prednosti pred Muro in tudi Odranci, zato tokrat za Lendavčane šteje zgolj zmaga. Pripravo na dvoboj so lendavskemu strategu Fridlu otežili tudi pri goričkem tretjeligašu, saj so v začetku tedna zamenjali trenerja. Štefana Škaperja je zamenjal Bogdan Črnko.

Pari 23. kroga 3. SNL vzhod
ODRANCI – LUŠT BELTINCI (sobota, ob 17. uri)
RAKIČAN – POLANA (nedelja, ob 10.30)
ŠD NK KRIŽEVCI – TROMEJNIK G-SUKIČ
GMT BOGOJINA – TURNIŠČE
HOTIZA – NŠ MURA
ČARDA MARTJANCI – AVTO RAJH LJUTOMER
GRAD – NAFTA 1903 (nedelja, ob 17. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…