Na vzhodu so tokrat bile vse tekme odigrane v nedeljo. Večjih presenečenj ni bilo, je pa Rakičan po osmem krogu sam na vrhu lestvice. Ekipa Rakičana je v dvoboju kroga proti ekipi Tromejnika uspela ohraniti mrežo nedotaknjeno, hkrati pa z zadetki Godvajsa in Karasa dosegla novo zmago. Tako so slednji sedaj sami na vrhu prvenstvene lestvice s sedemnajstimi točkami.


V Črenšovcih je bila odigrana tekma med Odranci in Muro. Igrišče v Odrancih po septembrskih poplavah še vedno ni primerno za igro. A tokratne domačine to ni zmedlo, kajti že v pri minuti srečanja je Gostan popeljal Odrance v vodstvo. Le nekaj minut kasneje je Jerebic rezultat povišal. Raduha je deset minut kasneje rezultat žogo poslal v svojo mrežo. V drugem delu tekme je bil takoj na začetku izključen igralec Mure Barbarič, ki je prejel drugi rumeni karton. Obe ekipi sta imeli nekaj večjih priložnosti, a edini zadetek so gledalci videli v 83. minuti, ko je Žerdin postavil končni izid srečanja. Čarda je pred svojimi gledalci, zbralo se jih je približno 230, dosegla svojo prvo zmago. Oba zadetka sta bila dosežena v prvem delu tekme, ko sta zadela Korpič in Bencik.

V Gradu je potekal dvoboj med domačini in gosti iz Lendave. Z zadetkom Puclina v 58. minuti so bili boljši gostje in se tako zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Ekipa Nafte 1903 je poleg Rakičana ekipa, ki letos še nista doživeli poraza. Ekipa Grada pa je po tokratnem porazu padla na peto mesto prvenstvene razpredelnice. Beltinčani so na tekmi proti  Črenšovcem dosegli novo zmago s 3:0. V 6.  minuti srečanja je Leon Sreš dosegel prvi zadetek za domačine. Tkalec je v 25. minuti rezultat povišal, v nadaljevanju pa je Škaper zadel še enkrat. Turnišče je tokrat presenetilo ekipo Ljutomerja in jih premagalo s 2:1. Čeprav so gostje v 14. minuti srečanja prišli do vodstva, ga do konca srečanja vendarle niso uspeli zadržati. V 32. minuti je Horvat iz najstrožje kazni rezultat izenačil. Domačini so začutili priložnost in pritiskali na ljutomerska vrata, kar se jim je obrestovalo v 70. minuti, ko je Lutar postavil končni izid srečanja. Največ zadetkov pa so gledalci videli na Bistrici, kjer je bilo doseženih kar osem zadetkov. Domačini so do polčasa prišli do visokega vodstva s 3:0. Dvakrat je zadel Zver, enega pa je dosegel Žugelj. Gostje so v nadaljevanju tekme v vsega osmih minutah rezultat preobrnili in izenačili. Vendar tekme še ni bilo konec in Šimonka je v 70. minuti je domačine ponovno popeljal v vodstvo. Za konec pa je Zver dosegel še tretji zadetek na srečanju in Bistričani so se veselili nove zmage v sezoni 2014/15.

REZULTATI 8. KROGA TRETJE SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
RAKIČAN : TROMEJNIK G-SUKIČ 2:0 (1:0)
300; Godvajs (16.), Karas (62.)
ODRANCI : NŠ MURA 3:1 (2:1)
350; Gostan (1.), Jerebic (8.), Žerdin (83.); Raduha (18./ag)
RK: Barbarič (49.)
ČARDA : ŠNK BAKOVCI 2:0 (2:0)
230; Korpič (5.), Bencik (21.)
GRAD : NAFTA 1903 0:1 (0:0)
300; Puclin (58.)
ND LUŠT BELTINCI : ČRENŠOVCI 3:0 (2:0)
350; Sreš L. (6.), Tkalec (25.), Škaper (52.)
TURNIŠČE : AVTO RAJH LJUTOMER 2:1 (1:1)
200; Horvat (32./11m), Lutar (70.); Kardinar (14.)
BISTRICA : SERDICA KL.ŠINKO 5:3 (3:0)
130; Zver (5., 19., 85.), Žugelj (37.), Šimonka (70.); Hajdinjak (55.), Šinko (61.), Kous (63.)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…