Po sredinem prekmurskem derbiju na Fazaneriji, ki ga je zaznamovalo slabo vreme ter posledično slabši obisk, se Mura odpravlja na še drugi prekmurski derbi. Črno-beli bodo gostovali pri lendavski Nafti 1903, ki v drugem delu tekmovanja še ni izgubila.


Večina tokratnih tekem bo odigrana že na predpraznično soboto. Ljutomerčani na svojem igrišču, ki naj bi bilo v kratkem bogatejše za manjšo tribuno, gostijo Črenšovce. Zimski premor je pri trenutno zadnji ekipi prvenstva pustil resne posledice, kar se pozna tudi pri rezultatih. Tako so morali v preteklem krogu četrt ure pred koncem dvoboja predati tekmo Tromejniku, zdaj se poraja vprašanje, če bodo Črenšovčani uspeli zbrati dovolj igralcev za preostala srečanja do konca prvenstva. Da bo vse skupaj še težje, bo manjkal kaznovani vratar Miholič, Prleki pa ne bodo smeli računati na Bogdana. Čarda, ki se je odlepila od dna lestvice, tokrat gosti Križevce. Čarda je v 21. krogu pri Rakičanu slavila zmago, medtem ko so tokratni gostje iz Križevcev na domačem terenu morali priznati premoč lendavski Nafti. Tekmo bo izpustil kaznovani nogometaš gostov, Aleks Vegi Kalamar. V Veliki Polani se bosta udarili ekipi, ki se borita za šesto mesto lestvice. V prestolnico štorkelj prihaja Grad, ki za Polančani zaostaja vsega tri točke in bi se z morebitno zmago izenačil z največjim presenečenjem letošnje sezone. Domači bodo pogrešali kaznovanega Horvat Kapuna.

Napeto bo tudi na Kuzmi, kjer se bo odvijal boj za tretje mesto 3. SNL vzhod. Domači Tromejnik bo namreč gostil Odrance, ki so že odpisani v boju za ubranitev lanskoletnega naslova prvaka. Odranci so v preteklem krogu na domačem igrišču premagali Turnišče, ki je v zadnjih tekmah pokazalo nekaj boljših iger. Na drugi strani je Tromejnik na gostovanju pri Črenšovcih opravil strelske vaje pred prihajajočo tekmo. Končni rezultat je bil namreč kar 1:11. Po sredini tekmi in skalpu Beltincev bo Mura gostovala v Lendavi. Tekma bo, ob najverjetneje odličnem navijaškem vzdušju, odločala o marsičem. Nafta 1903, ki v spomladanskem delu sezone še ne pozna poraza ne bo kar tako prepustila tekme rivalom iz Murske Sobote. Mura je, kot smo že omenili, v 21. krogu na domačem terenu z 2:0 premagala Beltince, Lendavčani pa so na Goričkem z 1:3 ugnali Križevce. Na prvi tekmi, ki je bila odigrana v jesenskem delu, so se zmage z rezultatom 5:2 veselili nogometaši Mure, a lendavska zasedba je pozimi doživela precej sprememb. Domačini bodo morali zaigrati brez Mateja Vide, ki je v preteklem krogu prejel rdeči karton.

Na praznični ponedeljek bosta odigrani še srečanji v Turnišču in Beltincih. Turnišče bo nove točke iskalo proti Rakičanu, ki mu na zadnjih tekmah ni šlo najbolje. Ekipi sta v preteklem krogu doživeli minimalna poraza, a se Turnišče počasi prebuja, nasprotno pa bi lahko trdili za tokratne nasprotnike. Domači se bodo morali znajti brez dveh kaznovanih igralcev. Zaradi dosežene kvote štirih oziroma sedmih rumenih kartonov bosta manjkala Lazar in Mujdrca. Vodilni Beltinci bodo po porazu v Fazaneriji nove točke iskali proti Bakovcem. Ekipama bi nove točke prišle še kako prav. Beltinci točke nujno potrebujejo za ohranitev prednosti pred Muro, medtem ko bi za goste zmaga bila ključnega pomena pri ohranitvi možnosti za obstanek v ligi.

Pari 22. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – ČRENŠOVCI
TROMEJNIK G-SUKIČ – ODRANCI
ČARDA – LESOPLAST KRIŽEVCI
POLANA – GRAD (sobota, ob 17. uri)
NAFTA 1903 – NŠ MURA (sobota, ob 19. uri)
TURNIŠČE – RAKIČAN
ND LUŠT BELTINCI – BAKOVCI (ponedeljek, ob 17. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…