Kljub reprezentančnemu premoru so tretjeligaši bili aktivni tudi ta vikend. Odigrane so bile tekme 15. kroga, pripetilo se je kar nekaj presenečenj, ki lahko pomembno vplivajo na nadaljnji potek prvenstva.


V Ljutomeru sta se že v soboto pomerili ekipi Ljutomera in lendavske Nafta 1903. Pred približno sto gledalci se je tekma končala brez zmagovalca. Za domačine je zadel Panič, za Lendavčane je svoj prvenec približno deset minut pred koncem srečanja dosegel Kovač. V 64. minuti je bil izključen Gerencsér, ki je prej drugi rumeni karton. Nedeljsko jutro je bilo razburljivo v Rakičanu. Tekma je bila napeta, kar se je odražalo tudi na igralcih. V 41. minuti je bil zaradi pljuvanja izključen domači nogometaš Žeks. V nadaljevanju je kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, a je Patrik Horvat v končnici sodnikovega podaljška tekme zadel za zmago gostov.

Tudi na popoldanskih srečanjih je bilo sila zanimivo in napeto. Murskosoboška NŠ Mura je brez večjih težav premagala goste iz Martjancev, ekipo Čarde. Za domačine sta v drugem delu tekme zadela Forjanič ter Atanasov. Tromejnik je na domačem igrišču v Kuzmi presenetljivo izgubil proti Črenšovcem. Za goste je bil dvakrat uspešen Kociper, ki je oba zadetka dosegel že v prvem delu srečanja. Takoj po pričetku drugega polčasa je Karnet vodstvo gostov zmanjšal, ampak do konca tekme domačinom ni uspelo rezultata izenačiti ali obrniti v svojo korist. Zanimivo srečanje je spremljalo tudi približno sto gledalcev v Serdici. Gostje iz Bakovcev so prišli v vodstvo v 28. minuti tekme. Ko je že vse kazalo, da bodo tekmo tudi dobili je v 93. minuti gol dosegel domači vratar Svetanič in domačinom priboril pomembno točko v boju za obstanek v ligi proti neposrednim konkurentom. Tudi Bistrica je na domačem igrišču odščipnila dve točki drugi ekipi prvenstva, ekipi Grada. Za domače je zadel Vegič, za goste pa Krpič. V Turnišču so slavili gostje z minimalno zmago in zadetkom Tkalca že v 3. minuti srečanja. Predčasno pa je igrišče v 81. minuti srečanja zaradi verbalnega napada zapustil vratar Beltincev, Dejan Nemec.

Rezultati 15. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – NAFTA 1903 1:1 (0:0)
100; Panič (61.); Kovač (81.)
RK: Gerencsér (64.) – Nafta 1903
RAKIČAN METROPOL KAV. – ODRANCI 0:1 (0:0)
300; Horvat (92.)
RK: Žekš (41.) – Rakičan
SERDICA KL.ŠINKO – ŠNK BAKOVCI 1:1 (0:1)
100; Svetanič (93.); Lukač (28.)
NŠ MURA – ČARDA 2:0 (0:0)
300; Forjanič (65.), Atanasov (83.)
TROMEJNIK G-SUKIČ – ČRENŠOVCI 1:2 (0:2)
150; Karnet (49.); Kociper (5., 39.)
RK: Andrejek (55.); Kociper (79.)
BISTRICA – GRAD 1:1 (0:1)
250; Vegič (74.), Krpič (28.)
TURNIŠČE – ND LUŠT BELTINCI 0:1 (0:1)
250; Tkalec (3.)
RK: Nemec (81.)

Foto: Jure Banfi

AVTO RAJH LJUTOMER – NAFTA 1903

RAKIČAN METROPOL KAV. – ODRANCI

NŠ MURA – ČARDA

Foto: Mario Horvat

TROMEJNIK G-SUKIČ – ČRENŠOVCI

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…