Tokratni vikend je bilo odigranih šest tekem od sedmih. Tekma med ptujsko Dravo in Gradom bo odigrana v sredo, 28. maja ob 17.30. Krog je ob nekaterih visokih zmagah zaznamovalo predvsem slavje Dravinje, ki je z zmago v Šentjurju že potrdila naslov prvaka in se ekspresno vrnila med drugoligaše.


V soboto so bile odigrane tekme v Slovenski Bistrici, Šentjurju in Malečniku. Pregled pričnimo v Slovenski Bistrici, kjer so domačimi izgubili proti razigranim Šmarjanom. Slednji niso izgubili že vse od 19. kroga, ko jih je na domačem terenu premagal Rakičan. V strelski formi je ponovno bil Asllanaj, ki je dosegel dva zadetka. Dravinja je na gostovanju v Šentjurju zanesljivo opravila z domačini. Zadeli so kar sedemkrat in tako z zanesljivostjo potrdili naslov prvakov tretje slovenske nogometne lige na vzhodu. Po dvakrat sta bila uspešna Čakš in Čander, po enkrat pa Černec, Naglič in Vezjak. Za domačine je zadel Wedra.

Rezultat prvega polčasa med Malečnikom in Beltinci je bil neodločen, a so se strelci razigrali v drugem delu. Prvi je na tekmi zadel nekdanji slovenski reprezentant Suad Fileković v 50. minuti. Deset minut kasneje je rezultat povišal Rogić. Častni gol za gostje v pet minut pred koncem rednega dela dosegel Maroša.

Tretja ekipa prvenstva Rakičan, je na domačem terenu s sedmico premagala zadnjo Čardo. Rezultat je bil po prvem delu že zelo visok, saj so domačini zadeli šestkrat. Najzanesljivejša sta bila Lapoši in Karas, ki sta zadela dvakrat ter Godvajs in Kos enkrat. V 52. minuti je sledila izključitev Kuharja, ki je storil prekršek za neposredni rdeči karton. Kmalu po izključitvi so domačini zadeli še sedmič, a so nato malce popustili in na drugi strani je Bagari rezultat znižal na še vedno visokih 7:2.

Igralci Tromejnika so na Kuzmi gostili prleško ekipo iz Ljutomera. Podobno kot v Malečniku je tudi tukaj prvi polčas minil brez zadetkov. V drugem delu so padli kar štirje zadetki, pokazan pa je bil tudi en rdeč karton.  A nove zmage so se veselili domačini, čeprav je v 60. minuti v vodstvo goste popeljal Munda. Dve minuti kasneje je bil izključen Mešič pri domačinih in vse je kazalo na zmago gostov. Domači se niso pustili in so si kljub igri z desetimi igralci zagotovili zmago. Od 74. minute so zadeli Čontala, Janža iz najstrožje kazni in Mencigar.

Najzanimivejše srečanje 23. kroga pa je potekalo v Odrancih, ki so gostili Nafto 1903. Prvi so v vodstvo prešli gostje, ki so zadeli v 17. minuti srečanja. Deset minut kasneje je rezultat izenačil Botjak. Sledila je izključitev vratarja Nafte Valentiča, ki je na nepravilen način ustavil gostujočega napadalca. Domači so po pritisku preko Žerdina in Gostana hitro povišali na 3:1, a so gostje uspeli še pred koncem prvega polčasa znižati. Domačini so v drugi polčas krenili z željo po novem zadetku in v uvodnih minutah drugega dela ponovno zadeli. Piko na i pa je v 82. minuti dodal še nekdanji igralec prvoligaške Nafte Bojan Matjašec in domačini so se veselili nove domače zmage in skoka na četrto mesto prvenstvene lestvice.

REZULTATI 23. KROGA 3. SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
AHA EMMI BISTRICA – ŠMARJE PRI JELŠAH 2:3 (1:1)
60; Lukić (23.), Leskovar (56.); Asllanaj (29., 53.), Firšt (71.)
FOSILUM ŠENTJUR – DRAVINJA KOSTROJ 1:7 (0:2)
50; Wedra (73.); Čakš (17., 83.), Vezjak (30.), Černec (58.), Čander (71., 79.), Naglič (87.)
MALEČNIK – AVTO ŠKAFAR BELTINCI 2:1 (0:0)
65; Fileković (50.), Rogić (60.); Maroša (85.)
RAKIČAN – ČARDA MARTJANCI 7:2 (6:0)
250; Lapoši (4., 21.), Godvajs (10.), Kos (15.), Karas (29., 45.), Kalamar (65.); Bagari (69., 78./11m)
RK: Kuhar (52.) – Čarda Martjanci
TROMEJNIK G-SUKIČ – AVTO RAJH LJUTOMER 3:1 (0:0)
200; Čontala (74.), Janža (84./11m), Mencigar (93.); Munda (60.)
RK: Mešič (62.) – Tromejnik G-Sukič
ODRANCI – NAFTA 1903 5:2 (3:2)
400; Botjak (27.), Žerdin (34.), Gostan (39., 49.), Matjašec (82.); Ivanič L. (17.), Ivanič M. (45.)
RK: Valentić (30.) – Nafta 1903
DRAVA PTUJ – GRAD (28. maj ob 17.30)

Foto: Jure Banfi

FOTOGALERIJA S TEKME MED RAKIČANOM IN ČARDO

FOTOGALERIJA S TEKME MED ODRANCI IN NAFTO

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…