Krog pred derbijem pomladi, ko se bosta za vrh lestvice udarila Nafta 1903 in Mura, so na vrsti še tekme 17. kroga 3. SNL vzhod. Vodilni Lendavčani se odpravlja na gostovanje v bližnje Turnišče, medtem ko bo Mura igrala na domači Fazaneriji.


V soboto bo tako odigrano zgolj srečanje med Turniščem in Nafto 1903. Gostje prihajajo v znano romarsko središče z dobro popotnico, saj so v preteklem krogu na domačem terenu s 5:0 ugnali Tromejnik. Na drugi strani so tokratni domačini izgubili v Veliki Polani. Pri obeh klubih bo manjkal po en igralec, pri domačinih Kovač in pri gostih Malešević. Druga Mura bo v nedeljo na domači Fazaneriji gostila Polano. Soboški tretjeligaš je v pomladanski del sezone krenil z visokima zmagama proti Rakičanu in Čardi. A tokrat bodo nove točke iskali brez najboljšega strelca Maroše, ki si je zaradi štirih rumenih kartonov prislužil tekmo počitka. Prav tako trener Zlatko Gabor ne bo mogel računati na Reška. Pri gostih bo odstoten Horvat Kapun.

Tudi preostala nedeljska srečanja bodo nadvse zanimiva. Na Goričkem se bosta udarili ekipi z dna lestvice, Križevci in Grad. To bo tudi dvoboj, ki bi že lahko pokazal, če se bo boj za obstanek v tretjeligaški konkurenci nadaljeval ali pa bodo nogometaši Grada pobegnili na štiri točke razlike. Tukaj je še ekipa Bogojine, ki na domačem terenu pričakuje Rakičan. Domačini imajo pred zadnjima goričkima kluboma tri oziroma štiri točke prednosti, a bi jim ugoden razplet na domači tekmi lahko prinesel mirnejše nadaljevanje prvenstva. Tudi prerojena Hotiza na domači tekmi ne bi smela imeti večjih težav proti ekipi Rakičana.

Odranci bodo na domačem terenu pričakali Ljutomer. Tokratna nasprotnika sta dobili uvodni srečanji nadaljevanja sezone. Še najzanesljivejši so bili Prleki, ki so v preteklem krogu ugnali Beltince. Aktualni prvak, ki počasi izgublja stik z rivaloma, tokrat odhaja na gostovanje v Kuzmo. Če želijo Beltinčani obdržati stik z vodilnim dvojcem, bo zanje na neugodnem gostovanju štela zgolj zmaga.

Pari 17. kroga 3. SNL vzhod:
TURNIŠČE – NAFTA 1903 (sobota, ob 16.00)
ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER
ŠD NK KRIŽEVCI – GRAD
GMT BOGOJINA – RAKIČAN
HOTIZA – ČARDA MARTJANCI
NŠ MURA – POLANA
TROMEJNIK G-SUKIČ – LUŠT BELTINCI (nedelja, ob 16.00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…