Teden ob Muri je bil napet v Murski Soboti in Veliki Polani, saj je prišlo do zamenjav na trenerskih mestih. Treninge Mure začasno vodita Damjan Ošlaj in kondijski trener Dejan Novak, po besedah športnega direktorja Mörca pa bo nov trener znan že v kratkem. V Polani je Jožeta Vorija zamenjal Slobodan Đurić, pred kratkim še trener Nafte 1903.


Prav Lendavčani bodo odigrali eno od uvodnih tekem 20. kroga 3. SNL vzhod. Nafta 1903, ki je najbližjim zasledovalcem pobegnila že na pet točk prednosti, bo pod lendavskimi žarometi gostila ekipo Bogojine. Slednji so v 19. krogu na domačem terenu porazili goste z Velike Polane ter poskrbeli za odhod trenerja Vorija. Ljutomerčani bodo prav tako v soboto na domačem terenu gostili Turnišče, ki blesti predvsem na domačem igrišču. Ekipi se nahajata na sredini prvenstvene razpredelnice, sedem krogov pred koncem pa točke potrebujejo predvsem gostje, ki jim teoretično še grozi izpad iz lige.

Rakičan bo v nedeljo dopoldne na domačem igrišču gostil Grad, ki se še vedno nahaja na predzadnjem mestu, a spomladi pridno nabira točke. Točko pred Gradom je Polana, ki tokrat na domači Poljani pričakuje zadnje Križevce. Gostje bodo morali v zadnjih krogih pošteno pritisniti, če si želijo zagotoviti obstanek v ligi. Beltinci se bodo merili s prebujeno Hotizi, ki je spomladi izgubila le enkrat, v soboto z Nafto. Tokratni domačini so po uvodnih težavah in treh zaporednih porazih ujeli ritem ter se v Fazaneriji z Muro razšli brez zmagovalca.

Drugouvrščena Mura se z novim strokovnim vodstvom odpravlja v Kuzmo. Tromejnik, ki na domačem igrišču velja za sila neugodnega tekmeca, je jeseni črno-bele presenetil že v Fazaneriji, sedem krogov pred koncem sezone pa se nahaja na šestem mestu. Mura bo očitno vse do konca sezone bila boj za drugo mesto z ekipo Odrancev. Slednji se prav tako odpravljajo na nič kaj ugodno gostovanje, natančneje v Martjance, v dvoboju s Čardo pa bo skušal nekdanji prvak serijo zmag podaljšati že na sedem tekem. Ekipi z Murske Sobote in Odrancev imata po 42 točk, ob ugodnem razpletu bi se v boj za mesto za napredovanje v 2. SNL priključili še Beltinci.

Pari 20. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – TURNIŠČE (sobota, ob 16.30)
NAFTA 1903 – GMT BOGOJINA (sobota, ob 19. uri)
RAKIČAN – GRAD (nedelja, ob 10.30)
TROMEJNIK G-SUKIČ – NŠ MURA
LUŠT BELTINCI – HOTIZA
POLANA – ŠD NK KRIŽEVCI
ČARDA MARTJANCI – ODRANCI (nedelja, ob 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…