Praznični vikend na vzhodu bodo v soboto popestrili tretjeligaši. Obeta se nekaj zanimivih dvobojev ter čakanje na novega prvaka 3. slovenske nogometne lige. Vse tekme bodo zaradi praznika velike noči odigrane že v soboto.


Pravi prleško-prekmurski derbi se obeta v Ljutomeru, kjer se bosta pomerila domači Avto Rajh Ljutomer in Avto Škafar Beltinci. Prva tekma teh dveh moštev v letošnji sezoni in petem krogu prvenstva se je končala z zmago Beltincev. Rezultat je bil 3:2. Vodilna Dravinja pričakuje zadnjo Čardo. Čeprav so domači v spomladanskih tekmah nekako neodločni, večjih presenečenj ne bi smelo biti. V domačih vrstah bo manjkal Klokočovnik, ki je na zadnji tekmi v Beltincih prejel rdeč karton. Lendavčani na svojem stadionu pričakujejo Grad. Dvoboj nekdanjih dveh Lendav, Gornje (današnji Grad) in Dolnje (današnja Lendava), bo zelo zanimiv in napet, saj bosta obe ekipi nastopili v polnih postavah. Kajti poškodovanih in kaznovanih igralcev ni.

Šmarjani bodo gostili vodilno ekipo prvenstva. Po odličnih predstavah se Drava vrača na stara pota in najverjetneje tudi ligo višje. Vse razen novih treh točk bi za Ptujčane pomenilo veliko presenečenje. Gostje bodo na pot v Šmarje potovali brez obeh Krajncev, Denisa in Dana. Nogometaši Tromejnika iz Kuzme pričakujejo hit letošnjega prvenstva, tretji Rakičan. Varovanci trenerja Cifra, ki je kot kaže odličen motivator in trener, kažejo odlične predstave ter jih nadgrajujejo s pozitivnimi rezultati. V Slovenski Bistrici pričakujemo dvoboj dveh štajerskih ekip. Ekipa Malečnika, ki ima v svojih vrstah kar nekaj znanih in talentiranih igralcev, nekako ne more iztisniti vse energije za dosego višjih mest na lestvici. Domačini se še vedno nahajajo na predzadnjem mestu, kjer so točkovno izenačeni z ekipo Čarde. V Odrance pa prihaja ekipa Fosilum Šentjurja, sicer brez Oseta in Tuhtarja, ki sta kaznovana. Fosilum si je nekako že zagotovil obstanek v ligi, saj ima pred Čardo in Aha Emmi Bistrico sedem točk prednosti. Odranci bi lahko z zmago pridobili mesto, prehiteli bi Nafto 1903, če bi ta izgubila točke proti Gradu. A zaostanek za tretjim moštvom je že pet točk, tako da je tretje mesto skoraj že oddano, glede na formo ekipe Rakičana.

Pari 18. kroga 3. SNL vzhod
Avto Rajh Ljutomer – Avto Škafar Beltinci
Dravinja Kostroj – Čarda Martjanci
Nafta 1903 – Grad
Šmarje pri Jelšah – Drava Ptuj
Tromejnik G-Sukič – Rakičan
Aha Emmi Bistrica – Malečnik
Odranci – Fosilum Šentjur (vse tekme bodo odigrane v soboto, 19. aprila ob 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…