Ta vikend bodo vse tekme 10. kroga tretje slovenske nogometne lige na vzhodu odigrane v nedeljo. Kako bo vplival premik ure na nogometaše tretjeligašev bodo gledalci videli že v Rakičanu, kjer bo tekma na sporedu ob 10.30. Tokratni domačini so v preteklem krogu izgubili s 3:0 na gostovanju na Fazaneriji. Črenšovci pa so v medsosedskem derbiju odigrali neodločeno tekmo z Odranci. Rakičan s sedemnajstimi točkami še drži vodilno mesto, a se je ekipa Grada v preteklem krogu točkovno izenačila. Slednji bodo tokrat gostovali pri enajsti ekipi prvenstva, ekipi Čarde. Letošnja sezona se za ekipo iz Martjancev odvija veliko bolje, kot so jo izvedli v pretekli sezoni. V beltinskem športnem parku bo tokrat gostovala ekipa iz Bakovcev. Beltinčani so v preteklem krogu visoko in zanesljivo premagali ekipo lendavske Nafte 1903.


Lendavčani bodo tokrat gostovali v Črenšovcih, kjer še vedno igra ekipa Odrancev, saj njihovo igrišče še vedno ni nared za izvedbo tekem. Dodatno deževje pa je teren v Odrancih le še poslabšalo. Obe ekipi bosta na tokratnem nevtralnem terenu iskali nove točke za priključek najboljšim. Tokrat bo zanimivo tudi v Turnišču. Nekdanji drugoligaški klub bo gostil ekipo Mure. Obe ekipi sta v preteklem krogu zanesljivo slavili zmago. Turniščani so premagali ekipo Tromejnika s kar 1:7, medtem ko je Mura doma premagala že prej omenjeni Rakičan.

Preostali dve srečanji bosta odigrani na Bistrici in v Serdici. Na Goričkem bodo prleški nogometaši, varovanci Boštjana Zemljiča, skušali premagati do sedaj najslabšo ekipo prvenstva, ki ima zgolj eno točko. Vendar ima tudi domača ekipa svoje načrte in kaj kmalu bodo morali pričeti zbirati točke, če bodo tudi v prihodnji sezoni igrati v tretjeligaški druščini. Druga gorička ekipa iz Tromejnika pa bo tokrat gostila na Bistrici. Klub iz Kuzme bo se želel oddolžiti svojim navijačem za hud poraz v prejšnjem krogu proti ekipi Turnišča.

V tokratnem krogu bosta zaradi kazni, oba sta prejela po štiri rumene kartone, počivala Damjan Grah (Tromejnik) ter Niko Vrabelj (Grad).

RAZPORED 10. KROGA TRETJE SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
RAKIČAN – ČRENŠOVCI (nedelja, 26.10 ob 10.30)
ČARDA – GRAD
ND LUŠT BELTINCI – ŠNK BAKOVCI
ODRANCI – NAFTA 1903
TURNIŠČE – NŠ MURA
BISTRICA – TROMEJNIK G-SUKIČ
SERDICA KL.ŠINKO – AVTO RAJH LJUTOMER (nedelja, 26.10 ob 14. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…