Praznični krog 3. SNL vzhod je bil usoden za kar dva trenerja prekmurske ravnice. Po blamaži v Lendavi in zgolj neodločenem rezultatu na Fazaneriji proti Beltincem je Zlatko Gabor že po sobotnem derbiju podal odstopno izjavo. Brez službe je ostal tudi Jože Vori, dosedanji strateg Polane, ki pa je že dobil svojega naslednika.


“Predsedniku Kuzmiču ponujam svoj odstop. Ne vidim več razloga … ne morem reči, da sem kriv jaz, da so krivi igralci, vendar nekaj moramo spremeniti. Odločitev mora sprejeti vodstvo kluba, vendar so me določeni igralci zares razočarali. Za gol je potrebno imeti voljo in željo, Mura bo šla v 2. SNL, z mano ali s kom drugim. Žal pa mi je gledalcev in navijačev, a se igralci na igrišču obnašajo kot primadone,” je po tekmi z Beltinci dejal Gabor. Odstop je upravni odbor črno-belih danes tudi sprejel in ‘Ziko’ je tako že bivši strateg soboškega kluba, kar je za Sobotainfo potrdil soboški športni direktor Mitja Mörec. Kdo bo novi trener Mure, ki trenutno zaseda drugo mesto v vzhodni skupini še ni znano. Po besedah Mörca pogovori z nekaterimi kandidati že potekajo, neuradno se omenja tudi Anteja Šimundžo.

Do spremembe na trenerski klopi je prišlo tudi v Veliki Polani, kjer so se po sporazumno prekinitvi sodelovanja razšli z Jožetom Vorijem. Po slabem začetku pomladanskega dela, ko so Polančani v petih tekmah iztržili zgolj zmago in remi, se je tako klub iz prestolnice štorkelj odločil za spremembo na trenerski klopi. Kaj kmalu po novici o odhodu Vorija so v Polani že potrdili tudi novega trenerja rumenih.

To je postal Slobodan Đurić, ki je še nedolgo tega vodil trenutno vodilno moštvo lige, lendavsko Nafto 1903, a moral pred derbijem z Muro svoje mesto prepustiti Francu Fridlu, po tem ko so Lendavčani klonili v Turnišču. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…