Po 16. krogu postaja jasno, da se bosta za naslov prvaka 3. SNL vzhod udarili ekipi lendavske Nafte 1903 in soboške Mure. Beltinci, ki branijo naslov prvaka, so klonili še drugič zapored ter tako izgubljajo stik z vodilno dvojico in priložnost za morebitno napredovanje v 2. SNL.


Beltinčani, ki so tokrat pogrešali trojico pomembnih členov začetne enajsterice, so izgubili še drugo tekmo v pomladanskem delu prvenstva, tokrat so se brez točk vrnili z gostovanju v Ljutomeru. Strelec edinega zadetka pred približno 150 gledalci je bil Andrej Lotrič, ki je bil natančen v 17. minuti. Že pred golom je igrišče zaradi razbite arkade zapustil beltinski kapetan in najboljši strelec lanskih prvakov Jernej Tkalec. V Lendavi so domači nogometaši na krilih Vedrana Vinka s petardo v mreži Tromejnika navdušili domače občinstvo. Vinko, ki je pred dnevi tlakoval že pot do zmage v Beltincih, je bil trikratni strelec, po enkrat pa sta zadela še Vöröš in Roginić.

Nedeljsko jutro so najbolje izkoristili nogometaši Hotize, ki so se z gostovanja v Rakičanu vrnili z novo zmago. Tokrat sta zmago z 0:4 zagotovila Gerenčer in Horvatinović, ki sta zadela po dvakrat. V sosedskem dvoboju med Polano in Turniščem so kot zmagovalci tekmo zapuščali domači fantje. Slednji so z minimalno razliko in z zadetkoma Žalika in Ivaniča odpravili goste ter se na prvenstveni razpredelnici zavihteli prav Turniščane. Točkovna razlika med kluboma tako znaša zgolj točko.

Mura je svoje delo na gostovanju pri Čardi ponovno opravila z odliko. Tokrat se je izkazal Amadej Maroša, ki je s tremi zadetki zmago že v prvem polčasu zagotovil črno-belim. V 76. minuti je končni izid postavil Darijan Matić. Po 16. krogu pa se je spremenila slika na dnu lestvice. Grad je zapustil zadnje mesto, ki tako po novem pripada Križevcem. Grad je na domači zelenici Bogojino odpravil s 4:1. Dvakrat je bil uspešen Szabolcs, po enkrat pa sta za domačine zadela še Kovács in v zaključku tekme Ribaš. Častni zadetek za goste je dosegel Gutman.

Križevci so na gostovanju pri Odrancih morali priznati premoč domači ekipi, za katero sta bila uspešna Erik Hozjan in David Vinkovič. Lepoša je v 78. minuti sicer zmanjšal zaostanek, a gostje vendarle niso uspeli priti do preobrata.

Rezultati 16. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – LUŠT BELTINCI 1:0
150; Lotrič 17′
NAFTA 1903 – TROMEJNIK G-SUKIČ 5:0
400; Vinko 44′, 46′, 78′, Vöröš 76′, Roginić 89′
RAKIČAN – HOTIZA 0:4
100: Horvatinović 4′, 65′, Gerenčer 40′, 86′
RK: Žekš 25′ – Rakičan
POLANA – TURNIŠČE 2:1
350; Žalik 4′, Ivanič 62′; Šemen 26′
ČARDA MARTJANCI – NŠ MURA 0:4
500; Maroša 5′, 15′, 42′, Matić 76′
GRAD – GMT BOGOJINA 4:1
100; Szabolcs 64′, 69′, Kovács 79′, Ribaš 90′; Gutman 76′
ODRANCI – ŠD NK KRIŽEVCI 2:1
250; Hozjan 34′, Vinkovič 62′; Lepoša 78′

Foto: Jure Banfi
Video: NK Nafta 1903

AVTO RAJH LJUTOMER – LUŠT BELTINCI

RAKIČAN – HOTIZA

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

ČARDA – MURA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…