Generalko pred prihajajočim prekmurskim derbijem prihodnji vikend so uspešno izpeljali le nogometaši Mure. Črno-beli so na domači Fazaneriji ugnali Polano, medtem ko so Lendavčani v Turnišču morali priznati premoč domači ekipi. Padec po lestvici so si privoščili tudi Beltinčani, ki jih je na tretjem mestu zamenjala ekipa Odrancev.


V soboto je bilo odigrano zgolj srečanje v Turnišču. Mitja Šemen je že v 12. minuti zatresel mrežo vodilnega moštva 3. SNL vzhod ter gostitelje popeljal v vodstvo. Rezultat se kljub nevarnejši igri gostov skozi celotno srečanje ni spremenil, Lendavčani so tako ob koncu srečanja morali priznati premoč domačinom. Drugi letošnji poraz Nafte je izkoristila Mura, ki je doma ugnala Polano. Po koncu prvega polčasa je bil rezultat zgolj 0:0, a so Sobočani v nadaljevanju vendarle prišli do pomembne zmage. V 58. minuti je bil uspešen Rok Zorko, nekaj minut pred koncem srečanja pa je za končnih 2:0 zadel še Darko Atanasov. Pred prihajajočim derbijem sta tako ekipi Nafte in Mure na lestvici točkovno poravnani, zato bo srečanje v Lendavi pravi spektakel.

Beltinčani v nadaljevanju sezone še čakajo na prve točke, četa trenerja je po porazu z Nafto in Ljutomerom brez točk zapuščala tudi Kuzmo, za povrh pa je aktualni prvak izgubili stik z vodilnima moštvoma ter tretje mesto na prvenstveni lestvici. Nogometaši Tromejnika so moštvo Ferija Cifra ugnali z zadetkoma Bokana in Lovreca. V 68. minuti so sicer gostje vodstvo domačinov znižali, a do preobrata vendarle ni prišlo. So pa spodrsljaj rumeno-modrih izkoristili Odranci, ki so na domačem terenu z izidom 3:1 premagali Ljutomer. V prvem delu tekme je zadel Patrik Raduha, v nadaljevanju pa sta bila uspešna še Roman Gostan ter bivši nogometaš Ljutomera David Vinkovič. Za Prleke je bil v zaključku srečanja uspešen Andrej Lotrič.

Hotiza je na domačem terenu zabeležila še tretjo zmago v pomladanskem delu. Tokrat so bili boljši od nogometašev Čarde. Prvi so zadeli domačini, ko je Biro izkoristil najstrožjo kazen in domače moštvo popeljal v vodstvo. Gostje so hitro izenačili in moštvi sta na odmor odšli z neodločenim rezultatom. V nadaljevanju so nato domačini vendarle pritisnili na gostujoča vrata in zadeli še dvakrat. Uspešna sta bila Horvatinović v 65. minuti ter Skoliber pet minut kasneje. Uspešna je bila tudi Bogojina, ki je ugnala Rakičan. Gostje so povedli v šesti minuti, a so gostitelji kaj kmalu poravnali izid. V drugem delu srečanja je Ivanič domačinom zagotovil pomembno zmago.

Na Goričkem, točneje v Križevcih, sta se udarili zadnji ekipi prvenstvene razpredelnice. Na koncu so bili boljši gostje iz Grada, ki so z dvema zadetkoma Szabolcsa do zmage prišli že v prvem polčasu. Vegi Kalamar je po nekaj minutah drugega dela vodstvo gostov znižal, a nato domačim ni uspelo doseči še enega pomembnega zadetka. Nogometaši Grada, ki jih vodi Štefan Škaper, so po slabši jeseni ubežali zadnjemu mestu, ki z zaostankom štirih točk za ekipo Grada zdaj pripada Križevcem.

Rezultati 17. kroga 3. SNL vzhod:
TURNIŠČE – NAFTA 1903 1:0
400; Šemen 12’
ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER 3:1
350; Raduha 35’, Vinkovič 78’, Gostan 92’; Lotrič 87’
RK: Semenič 68’ – Avto Rajh Ljutomer
ŠD NK KRIŽEVCI – GRAD 1:2
250; Vegi Kalamar 55’; Szabolcs 37’, 44’
GMT BOGOJINA – RAKIČAN 2:1
150; Černela 12’, Ivanič 76’; Gerendaj 6’
HOTIZA – ČARDA MARTJANCI 3:1
250; Biro 36’/11m, Horvatinović 65’, Skoliber 71’; Titan 40’
NŠ MURA – POLANA 2:0
600; Zorko 58’, Atanasov 87’
TROMEJNIK G-SUKIČ – LUŠT BELTINCI 2:1
350; Bokan 41’, Lovrec 63’; Mauko 68’

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…