V predprazničnem tednu še vedno odmeva tudi visoka zmaga lendavske Nafte 1903 v prekmurskem derbiju proti Muri. V pokrajini ob reki Muri se tretjeligaši že pripravljajo na prihajajoči 19. krog prvenstva.


Zaradi praznika Velike noči bodo vse tekme prihajajočega kroga odigrane v soboto ob 16.30. Najzanimivejši dvoboj bo odigran na Fazaneriji, ki bo gostila nov prekmurski derbi, saj v goste prihajajo Beltinci. Mura bo skušala po boleči klofuti Lendavčanov vnovič razveseliti svoje privržence in dobiti tokratni derbi. Beltinci, ki so slabo krenili v nadaljevanje prvenstva, so v preteklem krogu le okusili sladkobo zmage, saj so pred svojimi gledalci ugnali Turnišče. Tako Zlatko Gabor kot tudi Feri Cifer imata na voljo popolni igralski zasedbi, ponovitev jesenskega razpleta, ko sta se tekmeca razšla z delitvijo točk, pa verjetno ne bi koristil niti eni od ekip.

Zanimivo bo tudi na Hotizi, kamor prihaja vodilna Nafta 1903. Domačini spomladi še niso oddali niti točke, kljub temu pa se želijo Lendavčani z gostovanja v bližnji Hotizi vrniti z novimi tremi točkami. Odranci bodo po peti zaporedni zmagi niz neporaženosti skušali podaljšati v domači tekmi proti Rakičanu. Pri domačih bo manjkal Raduha, gostje pa bodo nastopili v popolni postavi. V sosednjem Turnišču se bosta pomerila domača ekipa ter gostje iz Kuzme, ki na gostovanje prihajajo brez kaznovanega Levačiča. Bogojina bo na domačem igrišču pričakala Polano.

Zadnji ekipi prvenstva, Grad in Križevci, bosta odigrali domači srečanji. Grad bo na svojem terenu pričakal prleški Ljutomer. Pri domačih bo manjkal kaznovani Krauthaker. V Križevce se pa odpravlja ekipa Čarde. Zadnja ekipa prvenstva bo za ohranitev možnosti za obstanek v ligi morala premagati tokratne goste. Oteževalno okoliščino predstavlja odsotnost Novaka in Vegi Kalamarja, pri gostih pa bodo pogrešali Andrejča.

Pari 19. kroga 3. SNL vzhod:
GRAD – AVTO RAJH LJUTOMER
ODRANCI – RAKIČAN
ŠD NK KRIŽEVCI – ČARDA MARTJANCI
GMT BOGOJINA – POLANA
HOTIZA – NAFTA 1903
NŠ MURA – LUŠT BELTINCI
TURNIŠČE – TROMEJNIK G-SUKIČ (sobota, ob 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…