V Lendavi se bosta to soboto udarila dva nekdanja prvoligaša. Tekma med Nafto 1903 in Dravo iz Ptuja se bo odvijala pod žarometi. Nič manj razburljivo pa ne bo tudi na ostalih srečanjih.


V goste k ekipi Avto Rajh Ljutomerja prihajajo gostje iz levega brega reke Mure, Odranci. Slednji bodo po treh tekmah brez poraza tudi tokrat iskali tri nove točke. Pri domačih ne bo smel nastopiti kaznovani Smolkovič. Rakičan se po visoki zmagi nad Tromejnikom v zadnjem krogu, tokrat odpravlja v Šmarje pri Jelšah. Domači so na zadnji tekmi pokazali borbeno igro proti ptujski Dravi, ki jih je uspela premagati šele v drugem polčasu. Četa Simona Sešlarja pričakuje goste iz Grada na Goričkem. Druga ekipa lige bo skušala po zmagi nad Čardo, tudi tokrat premagati Prekmurce in vknjižiti nove tri točke.

Pravi nogometni praznik pa se bo odvijal v Lendavi. Tekma med domačo Nafto 1903 in Dravo Ptuj bo prava poslastica za ljubitelje nogometa. Za boljše vzdušje so poskrbeli tudi organizatorji, ki so tekmo prestavili na 19. uro. Bivša prvoligaša se bosta ponovno srečala po 17. aprilu 2010, ko sta se ekipi na ptujskem mestnem stadionu razšli z rezultatom 0:0. Pri domačih bosta manjkala poškodovani Miran Doma ter kaznovani Igor Bedö, vrata Ptujčanov pa brani nekdanji vratar Nafte Aleš Ajlec.

Nedelja bo prinesla še tri tekme. V Slovensko Bistrico prihaja zadnje uvrščena ekipa Fosilum iz Šentjurja. Nobena ekipa še ni okusila slasti zmage v sezoni 2013/14. Za oboje bi tri točke pomenile skok na lestvici in mirnejše nadaljevanje prvenstva. V nemirnih vodah se giblje tudi Tromejnik, ki pričakuje četrto uvrščeno ekipo Malečnika. Pri domačih ne bo smel nastopiti kaznovani Zelko. Zadnja tekma 6. kroga pa se bo odvijala v Beltincih. Dvoboj dveh prekmurskih klubov bi moral miniti po željah Beltinčanov. Čarda letos še ni zmagala, zgolj dve tekmi so odigrali neodločeno. Medtem ko so domači trikrat že zmagali in to na vseh treh domačih tekmah. Zaradi kazni pa bodo manjkali trije igralci. Pri domačih bo to Berden, pri gostih pa bosta manjkala Andrejč in Čarni.

6. krog 3. SNL vzhod
Sobota, 28.09.2013 ob 16.00
AVTO RAJH LJUTOMER – ODRANCI
ŠMARJE PRI JELŠAH – RAKIČAN
DRAVINJA KOSTROJ – GRAD

Sobota, 28.09.2013 ob 19.00
NAFTA 1903 – DRAVA PTUJ

Nedelja, 29.09.2013 ob 16.00
AHA EMMI BISTRICA – FOSILUM ŠENTJUR
TROMEJNIK G-SUKIČ – MALEČNIK
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – ČARDA MARTJANCI

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…