Nogometaši tretje lige vzhod bodo tudi ta vikend pokazali svoje nogometne veščine in se hkrati borili za nove točke svojih klubov.


V soboto bodo odigrane tri tekme in vse se bodo odvijale na štajerskem koncu. V Šentjurju bo gostovala ekipa Aha Emmi Bistrice. Domačini so v zadnjem krogu visoko izgubili na gostovanju v Odrancih. Gostje prihajajo ob koncu sezone do boljših rezultatov. V 18. krogu so igrali neodločeno z ekipo Malečnika, ki bo tokrat gostila vedno neugodno goričko ekipo iz Kuzme, ekipo Tromejnika. Za goste ne bosta nastopila kaznovana Grah in Zelko, ki sta dosegla kvoto rumenih kartonov. Najzanimivejša tekma tega kroga pa bo potekala na Ptuju, kjer se bosta udarila dva bivša prvoligaša. Nogometaši Drave, ki so v prejšnjem krogu presenetljivo izgubili v Šmarjah, bodo skušali premagati lendavsko Nafto 1903. V 6. krogu so Ptujčani sicer slavili v Lendavi, a tokrat se lahko zgodba obrne v prid gostom. Vse bo odvisno od dnevne forme obeh ekip, tekma pa bo za gledalce lep spomin na najboljše prvoligaške dni obeh ekip.

Rakičan bo v nedeljo zjutraj gostil Šmarjane, ki so kot smo že zapisali, presenetljivo premagali drugouvrščeno ekipo ptujske Drave. Ali se bo forma nepremagljivosti Rakičana nadaljevala tudi v prihodnje, bodo gledalci videli v nedeljo zjutraj ob standardni uri, 10.30.

Če se bodo tekme v soboto odvijale zgolj na štajerskem koncu, bo zgodba v nedeljo drugačna. Poleg tekme v Rakičanu, bodo tekme še potekale v Odrancih, Martjancih in na Gradu. Odranci pričakujejo prleški klub iz Ljutomera. Obe ekipi sta pretekli vikend zabeležili pozitiven rezultat, Odrančarji so visoko premagali Fosilum Šentjur, Ljutomerčani pa so v prleško-prekmurskem derbiju ugnali ekipo Beltincev s 3:0. Vodilna Dravinja bo gostovala na Gradu, kjer bo iskala nove tri točke za utrditev prvega mesta. Dravinja se sicer po začetnem spomladanskem krču vrača v staro jesensko formo ter tlakuje pot proti drugi ligi. Zadnja tekma 19. kroga pa bo odigrana v Martjancih, kamor prihaja ekipa Beltincev. Slednji s 25 točkami pričenjajo spodnji del lestvice, torej se nahajajo na 7. mestu. Slabše pa kaže ekipi Čarde, ki nikakor ne uspe najti prave forme. Kot vse kaže se bodo morali nogometaši te majhne prekmurske vasice po koncu letošnje sezone posloviti od tretje lige.

Razpored 19. kroga 3. SNL vzhod:
FOSILUM ŠENTJUR – AHA EMMI BISTRICA
MALEČNIK – TROMEJNIK G-SUKIČ
DRAVA PTUJ – NAFTA 1903 (sobota, 26.04. ob 16.30)
RAKIČAN – ŠMARJE PRI JELŠAH (nedelja, 27.04 ob 10.30)
ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER
GRAD – DRAVINJA KOSTROJ
ČARDA MARTJANCI – AVTO ŠKAFAR BELTINCI (nedelja, 27.04 ob 16.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…