Za nami je še en krog v 3. slovenski nogometni ligi. Dravinja na svoji poti proti drugi ligi zmaguje kot za šalo in prav zato je najbližji zasledovalci ne morejo več ujeti. Zgolj teoretične možnosti še ima Drava, ki je premagala Čardo.


Začnimo v Lendavi, kjer so gostovali nogometaši Šentjurja. Tekmo ste lahko v tekstovnem prenosu spremljali tudi na našem portalu. Prvi polčas je minil brez večjih presenečenj, medtem ko je bil drugi del tekme sila napet. V vodstvo so prvi prišli gostje, ko je zadel Belak iz najstrožje kazni. Prekršek za najstrožjo kazen je storil David Antonović. Približno deset minut kasneje je Puclin rezultat po samostojnem prodoru izenačil. Slednji je kasneje prejel tudi drugi rumeni karton in je moral predčasno zapustiti igrišče. Ko je že vse kazalo, da bo rezultat ostal nespremenjen, so gostje v tretji minuti podaljška izvedli hiter protinapad preko Belaka, ta pa je pred petmetrskim prostorom podal do Gorška, ki mu ni bilo težko žoge poslati v gol.

Dravinja nadaljujejo pohod proti drugi ligi, saj je tokrat padel še Malečnik. Ekipa iz Slovenskih Konjic, ki bo kot kaže osvojila naslov prvaka, teoretične možnosti ima le še Drava, je s kar 6:0 ugnala ekipo Malečnika. Slednji žal niso zadeli, je pa njihov igralec Kramberger prejel neposredni rdeči karton, saj je zrušil domačega napadalca v čisti priložnosti za zadetek. Sodnik Čontala je pokazal tudi na belo točko, a je bil Jernej Čerenak neuspešen. Za domače je dvakrat zadel Čander, po enkrat pa so bili uspešni Čerenak, Naglič, Ribič in Gosak.

Ljutomerčani so na domačem terenu gostili ekipo Grada. Čeprav jim po prvem polčasu ni kazalo najbolje, so v drugem delu zadeli še dvakrat in se veselili novih treh točk. V prvem delu je za domače zadel Kocuvan, za goste pa Stošić in Vrabelj. Na začetku drugega polčasa je Kocuvan zadel še enkrat in rezultat izenačil. Nekaj minut pred koncem pa veselje med ljutomerskimi navijači. Zaradi prekrška v domačem kazenskem prostoru je sodnik Fridl dosodil strel z bele točke za domačine. Uspešen je bil Buzeti, ki je Ljutomerčanom tako zagotovil nove tri točke in skok na prvenstveni lestvici.

Druga ekipa prvenstva Drava je gostovala v Martjancih, kjer je slavila z dvema zadetkoma prednosti. Ob koncu prvega polčasa je zadel Ljubec. V začetku drugega dela so gledalci, zbralo se jih je približno 50, videli nepovezano igro obeh ekip. V 78. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Čarni. Nekaj minut kasneje, natančneje v 82. minuti pa je Drožđek postavil končni izid srečanja. Nogometaši Drave so se na Ptuj tako vrnili z novimi tremi točkami.

Prava goliada se je zgodila na Kuzmi, kjer je padlo kar sedem zadetkov. V prvem delu srečanja je bil dosežen zgolj en zadetek. Tudi na začetku drugega dela ni bilo večjih priložnosti, se je pa v 74. minuti začel festival golov. Kajti v zadnjih 15 minutah srečanja je padlo kar šest zadetkov. Za domače je dvakrat zadel Čontala, po enkrat pa Mencigar in Grah. Za goste so bili uspešni Holcman, Danilović in Trunkl v sodnikovem podaljšku.

Prava poslastica kroga pa je potekala v Beltincih. Domačini so poskrbeli za veselje na domačih tribunah že v 3. minuti, ko je zadel Maroša. Gostje so po zadetku igro umirili in pritisnili na nasprotnikova vrata. V 32. minuti so domači izvedli hiter protinapad in vratar Rakičana Tadej Cipot je v kazenskem prostoru nepravilno ustavil domačega vezista Dejana Sreša. Slednjemu je sodnik Borošak pokazal direkten rdeč karton, gostje pa so bili nagrajeni še z enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Maroša in popeljal domačine še v višjo prednost. Pred koncem prvega dela je še zadel Dejan Sreš in domačini so na odmor odšli s tremi goli prednosti. V drugem delu se je ofenziva Beltinčanov nadaljevala, kar so kronali z dvema zadetkoma, ko sta zadela še po enkrat Maroša in Dejan Sreš. Za ekipo Rakičana je v 77. minuti častni zadetek dosegel Lapoši.

Zaradi odsotnosti nekaterih igralcev Odrancev se je tekma med Šmarji in Odranci odvijala v ponedeljek. Ponedeljkov termin pa je najbolj ustrezal domačinom. V vodstvo so sicer prišli gostje iz Prekmurja, ko je v 35. minuti zadel Roman Gostan. Domačini so še pred koncem prvega dela srečanja rezultat izenačili. Zadel je Firšt iz najstrožje kazni. Slednji je v drugem delu, natančneje v 63. minuti domačinom zagotovil zmago. Gostje iz Odrancev so sicer še poskušali, a jim ni uspelo rezultata izenačiti.

Rezultati 22. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod
NAFTA 1903 – FOSILUM ŠENTJUR 1:2 (0:0)
150; Puclin (62.); Belak (51./11m), Goršek (93.)
RK: Puclin (83.) – Nafta 1903
DRAVINJA KOSTROJ – MALEČNIK 6:0 (2:0)
150; Čander (6., 79.), Čerenak (13.), Naglič (73.), Ribič (81.), Gosak (88.)
RK: Kramberger (49.) – Malečnik
AVTO RAJH LJUTOMER – GRAD 3:2 (1:2)
200; Kocuvan (16., 50.), Buzeti (86./11m); Stošić (12.), Vrabelj (22.)
ČARDA MARTJANCI – DRAVA PTUJ 0:2 (0:1)
50; Ljubec (39.), Drožđek (82.)
RK: Čarni (78.) – Čarda Martjanci
TROMEJNIK G-SUKIČ – AHA EMMI BISTRICA 4:3 (1:0)
120; Mencigar (31.), Čontala (78., 83.), Grah (88.); Holcman (74.), Danilović (87.), Trunkl (91.)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – RAKIČAN 5:1 (3:0)
400; Maroša (3., 34./11m, 55), Sreš D. (43., 87.); Lapoši (77.)
RK: Cipot (32.) – Rakičan
ŠMARJE PRI JELŠAH – ODRANCI 2:1 (1:1)
50; Firšt (44./11m, 63.); Gostan (35.)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…