Nogometaši klubov v 3. SNL vzhod, kljub prihajajočim prvomajskim praznikom niso skoparili z zadetki. Še več, na šestih srečanjih, srečanje med Aha Emmi Bistrico in Odranci bo odigrano 21. maja, so v povprečju padli nekaj manj kot štirje zadetki, skupno pa so jih gledalci videli 27.


Največ zadetkov so gledalci videli na Kuzmi. Tam jih je padlo kar osem, vsi v gostujoči mreži, med strelce pa se je vpisalo šest domačih igralcev. Po dvakrat sta bila uspešna Sukič in Andrejek. Rezultat bi bil najverjetneje manjši, če ne bi bil že v 6. minuti srečanja izključen Oset. Slednji je v kazenskem prostoru storil prekršek za najstrožjo kazen. Kazenski strel z bele točke je izvajal Čontala, ki je bil sicer neuspešen, a je odbito žogo v gol pospravil Janža. V drugem delu je sodnik Matković izključil še Kladnika. Ekipa Šmarij pri Jelšah je na domačem gostila ekipo Malečnika. Maloštevilnimi gledalci, po zapisniku se jih je zbralo 50, so videli lepo igro domačinov. Ti so dobro igro kronali tudi s tremi zadetki in novimi tremi točkami. Medsosedski dvoboj na lestvici je tako pripadel Šmarju, ki ima po tej tekmi tri točke prednosti pred Malečnikom.

V Beltincih so gledalci videli le en zadetek. Že v 8. minuti srečanja je gostujoči branilec storil prekršek za enajstmetrovko, uspešno pa jo je izvedel mlajši od bratov Sreš, Leon. To je bil tudi edini zadetek na tekmi, a sta imeli obe moštvi kar nekaj lepih priložnosti za spremembo izida. Ljutomerčani so brez težav odpravili ekipo Čarde iz Martjancev. Pred približno 100 gledalci je za domače prvi zadel Ciglarič, ki je pred koncem prvega dela rezultat povečal na 3:0. Drugi zadetek je dosegel Slana, četrtega pa Kristl. Častni gol za goste je dosegel Gjerek, le nekaj minut pred koncem srečanja.

V Lendavi je pred tekmo divjala manjša nevihta s točo, a je bil začetek srečanja vseeno sončen. Domači so po hitrem protinapadu že v 3. minuti prišli do vodstvo, ko je zadel Puclin. Sledilo je še nekaj nevarnih domačih akcij, nato so pa gostje domačinom odčitali pravo lekcijo nogometa. V nadaljevanju je bil dvakrat uspešen Kos, po enkrat pa sta zadela Karas in Kalamar. V tem krogu so bili igralci Rakičana edino moštvo, ki je slavilo v gosteh, varovanci trenerja Franca Cifra pa tako tudi po šesti spomladanski tekmi ostajajo neporaženi in še vedno držijo visoko, tretje mesto, ki si ga pred začetkom sezone verjetno niso napovedali niti najbolj optimistični pristaši zeleno-belih.

V dvoboju kroga med vodilnima ekipama so prepričljivo zmago slavili igralci Dravinje. Ti so ptujsko Dravo povsem deklasirali in jim nasuli kar štiri zadetke. Po prvem delu srečanja je sicer kazalo, da bo tekma napeta do zadnje sekunde, saj je bil rezultat 1:0. V drugem delu pa so nato domačini pritisnili na plin in gostom iz Ptuja nasuli še tri zadetke. S to zmago je ekipa Dravinje Dravi pobegnila na osem točk prednosti in si na veliko odprla vrata za vrnitev med drugoligaše.

Rezultati 20. kroga 3. SNL vzhod:
TROMEJNIK G-SUKIČ – FOSILUM ŠENTJUR 8:0 (2:0)

100; Janža (6.), Čontala (42.), Andrejek (54., 70.), Potrč (60.), Grah (79.), Sukič (81., 88.)
RK: Oset (6.), Kladnik (70.) – oba Fosilum Šentjur
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – GRAD 1:0 (1:0)
250; L. Sreš (8./11m)
AVTO RAJH LJUTOMER – ČARDA MARTJANCI 4:1 (3:0)
100; Ciglarič (8., 40.), Slana (11.), Kristl (82.); Gjerek (89.)
NAFTA 1903 – RAKIČAN 1:4 (1:2)
200; Puclin (3.); Kalamar (17.), Kos (35., 86.), Karas (54.)
ŠMARJE PRI JELŠAH – MALEČNIK 3:1 (2:0)
50; Firšt (12.), Asllanaj (15., 86.); Tisaj (56.)
DRAVINJA KOSTROJ – DRAVA PTUJ 4:0 (1:0)
180; Čerenek (26./11m), Vezjak (54.), Klokočovnik (65.), Černec (83.)
AHA EMMI BISTRICA – ODRANCI bo odigrana v sredo, 21. maja ob 17. uri.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…