Do 17. kroga je kazalo, da bo boj za prvo mesto v tretji slovenski nogometni ligi vzhod sila zanimiv. A je v 18. krogu prišlo presenečenje, ko je Šmarje malce presenetljivo premagalo ptujsko Dravo. Slednji od takrat še niso zmagali, za nameček pa so jih v tem krogu premagali še nogometaši Beltincev. Strelec zmagovitega zadetka v 38. minuti je bil Smodiš. Domači so v drugem delu sicer pritiskali, gostje so se branili in čakali na priložnosti iz protinapadov. V 52. minuti po protinapadu gostov je Kajzer kot zadnji igralec storil prekršek in prejel neposredni rdeči karton.


Približno 30 kilometrov stran so nogometaši Malečnika pričakali goste iz Prekmurja, natančneje iz Lendave. Tako eni kot drugi so v zadnjem krogu okusili grenkobo poraza. Lahko bi rekli, da je šlo za dvoboj ranjenih levov, kjer pa so kot zmagovalci izšli gostje. Ti so z dvema zadetkoma Mihaela Ivaniča in Szabóta zagotovili nove tri točke. Za domače v končnici tekme častni zadetek dosegel Ulbin. Zaradi ugovarjanja in zavlačevanja je Miran Doma, vezni igralec gostov, v zadnjih sekundah tekme prejel dva rumena kartona in predčasen odhod z igrišča.

Pred približno 100 bistriškimi gledalci sta se pomerili ekipi Aha Emmi Bistrice in Avto Rajh Ljutomera. Boljši so bili gostje, ki so v prvem delu zadeli dvakrat in to že v četrti in šesti minuti srečanja. Rezultat je do konca prve dela ostal nespremenjen, je pa Topič v 21. minuti prejel svoj drugi rumeni karton in posledično rdečega. V drugem delu pa so padli še trije zadetki. Za domačine je iz najstrožje zadel Trunkl, po tem ko je Žinko storil grob prekršek v svojem kazenskem prostoru in prav tako prejel svoje drugo opozorilo. Oboji so nadaljevali z desetimi igralci, a uspešnejši so bili gostje. Ti so v 62. in 65. minuti preko Paniča prišli do visokega vodstva, ki ga domačini niso mogli več ujeti.

Kar sedem zadetkov je padlo v Šentjurju, kjer je gostovala ekipa Šmarja. Pri domačih sta v prvem delu srečanja zadela Belak iz najstrožje kazni in Mauher v končnici tekme. Pri gostih pa je svoj strelski dan imel gostujoči napadalec Asllanaj, ki je zadel kar štirikrat. Piko na i oziroma končni rezultat srečanja 2:5 je v 83. minuti postavil Tuhtar. Šmarjani nadaljujejo z odličnimi igrami v spomladanskem delu prvenstva. Ker je do konca prvenstva še pet tekem, bi lahko pridobili kakšno mesto na lestvici, saj za četrto Nafto 1903 zaostajajo zgolj pet točk.

V nedeljskem dopoldnevu je na igrišču v Rakičanu potekal dvoboj prve in tretje ekipe prvenstva. Domači igralci, ki v letošnji sezoni prikazujejo odlične igre, so morali tokrat priznati premoč gostom iz Slovenskih Konjic. Ti so s vsakim krogom bližje naslovu prvaka, saj prvi zasledovalci s Ptuja zaostajajo že 11 točk. V prvem delu srečanja so z zadetkom Čandra gostje vodili in odšli na odmor z minimalno prednostjo. V drugem delu so vodstvo še povečali, zadel je Naglič, a zadnjih deset minut je bilo zelo napetih. Najprej je Bencak v 80. minuti zmanjšal prednost gostov in domači so pritisnili na gostujoča vrata. Gostje so se branili in čakali na priložnosti iz protinapadov, kar se je kasneje tudi obrestovalo. V 89. minuti so gostje izpeljali hiter protinapad, v katerem je prišlo do prekrška Gerendaja v kazenskem prostoru. Sodnik Matković je pokazal na belo točko, Gerendaju pa rdeč karton za predčasen odhod s terena. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Gosak.

Grad je na svojem terenu s teniškim izidom premagal Čardo iz Martjancev. Gledalci, ki se jih je zbralo približno 150, je videlo šest zadetkov v mreži gostov. Po dvakrat sta bila uspešna Škafar in Sukič, enkrat pa sta zadela Balent in Stošić. Domači so imeli še nekaj lepih priložnosti, ki jih niso spremenili v zadetke. Čarda ostaja z devetimi točkami zadnja, Grad se je s to zmago na lestvici približal Malečniku in Tromejniku.

Ekipa Tromejnika je gostovala v Odrancih, kjer tekma ni bila ravno paša za oči gledalcev, so pa vseeno videli tri zadetke. Prvi so v vodstvo prešli gostje, ki so preko Čontale v 27. minuti zadeli prvi. Nekaj minut kasneje je najboljši strelec lige, Roman Gostan, s svojim 19. zadetkom v prvenstvu rezultat izenačil. V drugem polčasu večjih priložnosti ni bilo in vse je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca. A se je pred koncem srečanja zgodil preobrat, ko je v 93. minuti domačinom zmago zagotovil Raduha.

REZULTATI 21. KROGA 3. SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
DRAVA PTUJ – AVTO ŠKAFAR BELTINCI 0:1 (0:1)
80; Smodiš (38.)
RK: Kajzer (52.) – Drava Ptuj
MALEČNIK – NAFTA 1903 1:3 (0:1)
70; Ulbin (89.); Ivanič M. (25., 80./11m), Szabó (63.)
RK: Doma (93.) – Nafta 1903
AHA EMMI BISTRICA – AVTO RAJH LJUTOMER 1:4 (0:2)
100; Trunkl (54./11m); Rakovec (4.), Ciglarič (6.), Panič (62., 65.)
RK: Topič (21.); Žinko (53.)
FOSILUM ŠENTJUR – ŠMARJE PRI JELŠAH 2:5 (1:3)
50; Belak (20./11m), Mauher (82.); Asllanaj (2., 37., 42. 62.), Tuhtar (83.)
RAKIČAN – DRAVINJA KOSTROJ 1:3 (0:1)
250; Bencak (80.); Čander (33.), Naglič (77.), Gosak (90./11m)
RK: Gerendaj (89.)
GRAD – ČARDA MARTJANCI 6:0 (4:0)
150; Škafar (25., 45.), Balent (32.), Sukič (34., 56.), Stošić (55.)
ODRANCI – TROMEJNIK G-SUKIČ 2:1 (1:1)
250; Čontala (27.); Gostan (34.), Raduha (93.)

Foto: Jure Banfi

Rakičan – Dravinja Kostroj

 

Odranci – Tromejnik G-Sukič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…