Za nami je že 8. krog 3. nogometne lige na vzhodu. Tudi v tem krogu so gledalci videli atraktiven nogomet z veliko zadetki.


Nogometaši Avto Rajh Ljutomera so na domačem igrišču s kar 5:2 premagali goste iz Slovenske Bistrice. V vodstvo so že v 5. minuti srečanja prišli gostje, a se je rezultat kaj kmalu obrnil v domačo korist. Levji delež za visoko zmago Prlekov je imel Slana, ki je zadel kar štirikrat in pri Ljutomeru igra kot posojeni nogometaš Veržeja. S to zmago je Ljutomer skočil na tretje mesto. Sosedski dvoboj, ki je bil obenem tudi obračundna lestvice, je pripadel Šmarjam pri Jelšah. Na domačem terenu so premagali goste iz bližnjega Šentjurja. Domače je zmaga dvignila iz dna lestvice in omogočila lažje nadaljevanje prvenstva, kajti razlika pred zasledovalci na dvanajstem mestu znaša že pet točk. Nafta 1903 je doživela drugi zaporedni domači poraz. Z zadetkoma Goričana in Toplaka so gostje iz Malečnika odnesli vse tri točke. Častni zadetek za domače je v 80. minuti dosegel Gerencsér. Nove zmage se je veselila tudi vodilna ekipa lige. Dravinja je ponovno pokazala dobro igro in se veselila nove zmage. A kljub odličnim igram čete trenerja Sešlarja, se je na stadionu Dobrava zbralo zgolj 75 gledalcev, kar je za vodilno ekipo lige pravo razočaranje.

V Kuzmi je gostovala ekipa Odrancev, ki je odnesla zgolj točko. Gostje so vodili od 66. minute, ko je v polno meril izkušeni Gostan. Ko je že vse kazalo, da se bodo Odranci veselili zmage, je stopil na sceno prvi strelec lige Čontala, ki si vrh lestvice deli prav z odranskim napadalcem Gostanom ter članom Dravinje Alencom. Lani prvi strelec lige je zadetek dosegel v 90. minuti srečanja in gostom na ta način “ukradel” dve točki. Čarda je doma doživela hud poraz proti ekipi Grada in tako ostala priklenjena na zadnje mesto lestvice. Trenutno ima ekipa iz Martjancev zgolj dve točki. Tekma kroga pa se je odvijala v Beltincih. Večina gledalcev, zbralo se jih je kar 400, tekme zagotovo ni zapuščalo najboljše volje. Gostje iz Ptuja so se namreč znesli nad domačo ekipo in jim nasuli kar pet zadetkov. Domači so od 34. minute igralci z igralcem manj, kajti izključen je bil Virag. Za tri točke Ptujčanov so z zadetki poskrbeli Frangež, Kočar, Kajtazi, Arsić, Furek, Ajlec pa je svojo mrežo znova ohranil nedotaknjeno.

Rezultati 8. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER 5:2 AHA EMMI BISTRICA
200; Slana (16, 18, 46, 81), Panič (55); Topič (5), Polegek (51)
ŠMARJE PRI JELŠAH 4:0 FOSILUM ŠENTJUR
120; Jančič (32), Debelak (64), Firšt (68), Drofenik (79)
NAFTA 1903 1:2 MALEČNIK
150; Gerencser (80); Goričan (65), Toplak (69)
DRAVINJA KOSTROJ 3:0 RAKIČAN
75; Alenc (29, 64), Čander (89)
RK: Kalamar (63), Kociper (87)
TROMEJNIK G-SUKIČ 1:1 ODRANCI
300; Čontala (90); Gostan (66)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI 0:5 DRAVA PTUJ
400; Frangež (11), Kočar (22), Kajtazi (55), Arsić (66), Furek (90)
RK: Virag (34)
ČARDA MARTJANCI 0:4 GRAD
200; Škafar (30, 32), Stošić (55), Krpič (60)

Povezava do lestvice

[author ]3. SNL vzhod[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…