Vodilno mesto Drave na lestvici je trajalo zgolj en teden. Ptujčani so v 18. krogu presenetljivo izgubili proti ekipi Šmarij, kar je izkoristila Dravinja z visoko zmago nad Čardo in se ponovno zavihtela na vrh.


Pričakovani prleško-prekmurski derbi se je končal z zmago Ljutomera, kjer je za domače že v prvem delu zadel Buzeti. Drugi polčas se je pričel z rdečim kartonom Smeja na strani gostov in dosojeno najstrožjo kaznijo za domačine, a Šnajder tega ni znal izkoristiti. Ljutomerčani so rdeči karton kasneje le izkoristili in zadeli še dvakrat. Ko je na semaforju rezultat že kazal 3:0, je predčasno igrišče zapustil še gostujoči igralec Kerec. Prleki so na lestvici tako prehiteli Prekmurce.

Dravinja Kostroj je na domačem terenu brez večjih težav premagala zadnjo Čardo. Svoj uspešen strelski dan je imel Čander, najboljši strelec Dravinje, ki je zadel kar štirikrat. Po enkrat sta bila uspešna še Alenc in Ribič na domači strani ter Kološa na gostujoči. V 53. minuti je sodnik Matković zaradi oviranja izvedbe Pucku pokazal še drugi rumeni karton in posledično predčasen odhod z igrišča.

Lendavska Nafta 1903 je na domačem igrišču šele v drugem delu srečanja strla odpor ekipe Grada. V prvem delu so si gostje pripravili kar nekaj zrelih priložnosti, ampak jih niso znali izkoristiti. Nekajkrat se je izkazal tudi domači vratar Valentić. V drugem delu srečanja je domači trener na igrišče poslal dva sveža igralca, ki sta se izkazala za odlično potezo. Adam Zagorec je poživil igro na sredini igrišča, Miran Doma pa je v 61. minuti poskrbel za vodstvo s pravim evrogolom. V nadaljevanju so domači imeli možnost povišanja vodstva iz najstrožje kazni. Gerencserju je sicer Klemenčič ubranil enajstmetrovko, a so v istem napadu domači vendarle zadeli. Po podaji v kazenski prostor je bil uspešen Mihael Ivanič.

Največje presenečenje je bila zmaga Šmarja nad ptujsko Dravo. Gostje so sicer povedli že v 6. minuti, ko je zadel Lavrinc. Malo pred koncem srečanja je rezultat izenačil Drofenik. Kazalo je, da se bo srečanje končalo z neodločenim rezultatom, ampak so domači izkoristili napad v zadnjih trenutkih srečanja. Ajlec je v kazenskem prostoru podprl domačega nogometaša in prejel rdeč karton. Za domačine pa je sodnik Lacković pokazal še na belo točko. Pri izvajanju najstrožje kazni je bil uspešen Firšt in Šmarjani so se veselili velikih treh točk proti sedaj že bivši vodilni ekipi prvenstva.

Na Kuzmi je gostovala ekipa Rakičana, ki je hit letošnjega prvenstva. Na zadnjih srečanjih so prikazovali odlične igre, tokrat pa so jih malce zaustavili igralci Tromejnika. Tekma se je končala brez zmagovalca, za domače je v prvem polčasu zadel Čontala. Gostje pa so v začetku drugega polčasa preko Kalamarja rezultat izenačili. Tekmo bi lahko domačini tudi dobili, a najboljši strelec lige Čontala v 59. minuti ni izkoristil strela z bele točke.

V Slovenski Bistrici se je tekma prav tako končala neodločeno. Ekipa Malečnika je prišla v vodstvo že v 12. minuto, ko je zadel Sirk. V zadnji četrtini tekme pa je končni rezultat postavil Obrovnik in ekipi sta se razšli z neodločenim izidom.

Zadnja tekma 18. kroga se je odvijala v Odrancih, kamor so v goste prišli nogometaši Šentjurja. Slednji so ob koncu odšli praznih rok ter s kar šestimi zadetki v svoji mreži. Najbolj uspešen je bil Vori, ki je zadel dvakrat. Po enkrat so pri domačih zadeli še Žnidarič, Žerdin, Vogrinec in Gostan iz enajstmetrovke. Častni zadetek za goste je dosegel Kladnik. Rezultat bi lahko bil še višji, saj bi lahko Gostan v 67. minuti dosegel še drugi gol iz enajstmetrovke.

Rezultati 18. kroga 3. SNL vzhod
AVTO RAJH LJUTOMER – AVTO ŠKAFAR BELTINCI 3:0 (1:0)
300; Buzeti (32.), Ciglarič (70.), Šnajder (80.)
RK: Smej (51.), Kerec (81.) – oba Avto Škafar Beltinci
DRAVINJA KOSTROJ – ČARDA MARTJANCI 6:1 (2:0)
100; Čander (18., 44., 57., 84.), Alenc (82.), Ribič (89.); Kološa (75.)
RK: Pucko (53.) – Čarda Martjanci
NAFTA 1903 – GRAD 2:0 (0:0)
150; Doma (61.), Ivanič M. (82.)
ŠMARJE PRI JELŠAH – DRAVA PTUJ 2:1 (1:1)
150; Drofenik (40.), Firšt (90.); Lavrinc (6.)
RK: Ajlec (90.) – Drava Ptuj
TROMEJNIK G-SUKIČ – RAKIČAN 1:1 (1:0)
200; Čontala (33.); Kalamar (48.)
AHA EMMI BISTRICA – MALEČNIK 1:1 (0:1)
100; Obrovnik (70.); Sirk (12.)
ODRANCI – FOSILUM ŠENTJUR 6:1 (4:1)
150; Vori (13., 43.), Gostan (16./11m), Žnidarič (40.), Žerdin (56.), Vogrinec (69.); Kladnik (25.)

Foto: Jože Bokan

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…