Zanimiv dvoboj je potekla v Šentjurju, a zgolj pred 30 gledalci. Predzadnja ekipa lestvice, Aha Emmi Bistrica, je premagala domačo ekipo Fosiluma, ki ima tako zgolj le še tri točke prednosti. Gostje so zadeli kar štirikrat, po dvakrat v vsakem polčasu. Dvakrat je bil uspešen Janžič, po enkrat pa Obrovnik in Bezjak. Tako so nogometaši iz Slovenske Bistrice napovedali boj za napredovanje po lestvici, čeprav je znano, da v letošnji sezoni zaradi razširitve tretjeligaškega tekmovanja ne izpade nihče. Pri domačih je v 51. minuti srečanja bil izključen Matuš.


Malečnik je z golom Tisaja uspel premagati Tromejnik iz Kuzme ter mu hkrati pobegniti za štiri točke. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti, a ob zaključku akcij napadalci niso bili najbolj uspešni. Tekma je potekala precej mirno, sodnik Fridl je pokazal zgolj dva rumena kartona.

Na Ptuju se je tekma med domačo Dravo in gosti iz Lendave končala z neodločenim rezultatom 1:1. Prvi del srečanja so bolje začeli domači ter prišli v vodstvo z zadetkom Ljubca. Po zadetku so svoje vrste strnili tudi gostje in skušali priti do zadetka, a jim to ni uspelo. Jim je pa to uspelo v drugem delu srečanja, ko je izid izenačil Szabo. Gledalci so videli dinamično in tudi zelo živčno tekmo, k čemur je pripomogel tudi sodnik Šorli. Slednji je na tekmi pokazal kar osem rumenih kartonov.

Rakičan je na svojem terenu ponovno uspel priti do zmage in novih treh točk. Tokrat so bili boljši od ekipe Šmarij z minimalno razliko 2:1. Za Prekmurce je bil dvakrat uspešen Karas, za goste je že v 4. minuti srečanja zadel Asllanaj. Ekipa Rakičana še vedno drži odlično tretje mesto in se počasi, a vztrajno približuje vodilnemu dvojcu na lestvici.

V Športnem parku Odranci je gostovala prleška ekipa iz Ljutomera. V prvem delu srečanja gledalci niso videli zadetkov, igra je potekala večinoma med obema kazenskima prostoroma. V drugem polčasu pa je približno 450 gledalcev videlo le en zadetek, ki je bil prava poslastica. Dejan Žnidarič je s kakšnih 25 metrov s pravim evrogolom poskrbel za navdušenje domačih gledalcev na odranskem stadionu.

V Gradu na Goričkem je gostovala vodilna ekipa lige Dravinja. Gostje so v vodstvo prišli v 33. minuti po uspešno izvedeni najstrožji kazni. Prekršek za enajstmetrovko za goste je storil Vrabelj, hkrati pa je moral tudi zapustiti zelenico. Gostje sicer v prvem delu niso več zadeli. Nadaljevanje je prineslo presenečenje, saj so domači z igralcem manj prišli do izenačenja. A veselje domačinov ni trajalo dolgo, saj so Čakš, Alenc ter Čander poskrbeli za zmago gostov in nove tri točke.

V Martjancih so gledalci videli minimalno zmago Beltincev. Čeprav je zadnjeuvrščena ekipa prišla v vodstvo v 20. minuti z zadetkom Andrejča, so gostje še pred odmorom rezultat izenačili. V drugem delu srečanja pa je mladi Škaper poskrbel za zmago Beltinčanov.

FOSILUM ŠENTJUR – AHA EMMI BISTRICA 0:4 (0:2)
30; Janžič (9., 54.), Obrovnik (21./11m), Bezjak (76.).
RK: Matuš (51.).
MALEČNIK – TROMEJNIK G-SUKIČ 1:0 (0:0)
80; Tisaj (58.).
DRAVA PTUJ – NAFTA 1903 1:1 (1:0)
80; Ljubec (21.); Szabó (49.).
RAKIČAN – ŠMARJE PRI JELŠAH 2:1 (2:1)
200; Karas (9., 42.); Asllanaj (4.)
ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER 1:0 (0:0)
450; Žnidarič (52.)
GRAD – DRAVINJA KOSTROJ 1:4 (0:1)
200; Škafar (57.); Čerenak (33./11m), Čakš (73.), Alenc (75.), Čander (89.)
RK: Vrabelj (32.)
ČARDA MARTJANCI – AVTO ŠKAFAR BELTINCI 1:2 (1:1)
250; Andrejč (20.); Tkalec (26.), Škaper (66.)

RAKIČAN – ŠMARJE PRI JELŠAH

Foto: Jure Banfi

ČARDA MARTJANCI – AVTO ŠKAFAR BELTINCI

Foto: Jure Banfi

GRAD – DRAVINJA

Foto: Aleš Cipot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…