Včeraj in danes so bile odigrane tekme 4. kroga 3. slovenske nogometne lige. Drava Ptuj in Dravinja sta dosegli novi zmagi in se utrdili na prvih dveh mestih. Oba kluba imata po 10 točk. Srečanje med Odranci in Malečnikom se je končalo z neodločenim rezultatom.


Začnimo s tekmo v Ljutomeru, kjer je potekal derbi začelja. Ljutomerčani so svoje priložnosti uspešno izkoristili, zadeli kar trikrat in skočili na deveto mesto. Le kakšnih trideset kilometrov stran je v Lendavi potekala tekma dveh prekmurskih ekip. Vse se je končalo v prid domačinov, kjer je zablestel Mihael Ivanič s »hattrickom«, goliado pa je v deveti minuti napovedal Igor Bedö. Dravinja je bila uspešna že drugič zapored. Tokrat so premagali ekipo Beltinec, ki so skoraj 60 minut nastopali brez izključenega Berdena. Ta je v 33. minuti prejel rdeči karton zaradi udarjanja. V Slovenski Bistrici si je prvo zmago v novi sezoni zagotovila ekipa Rakičana. Že v prvih 15 minutah so dosegli dva zadetka in nato zgolj branili svojo prednost. Domačinom ni uspelo rezultata obrniti v svojo korist. V zadnji sobotni tekmi se je tekma med Šmarjami in Gradom končala z neodločenim rezultatom.

Ena zanimivejših tekem je potekala v Odrancih, kjer je gostovala ekipa Malečnika. Srečanje se je končalo z neodločenim rezultatom, oba zadetka pa sta bila dosežena v drugem delu. Uspešna pa je bila tudi Drava iz Ptuja, ki kaže odlične igre in je že na začetku prvenstva najresnejši kandidat za napredovanje. Tokrat so v gosteh premagali ekipo Tromejnika, kljub temu da so že v 27. minuti ostali brez izključenega Nežmaha. Tudi domačini so igrali od 45. minute z igralcem manj, kar so gostje s pridom izkoristili v nadaljevanju. Ob koncu srečanja je častni zadetek iz najstrožje kazni za domače dosegel Čontala.

4. krog 3. SNL vzhod
Sobota
NAFTA 1903 – ČARDA MARTJANCI 4:0 (2:0)
Bedö (9.), Ivanič M. (43., 58./11m, 82.)
RK: Bedö (91.)
DRAVINJA KOSTROJ – AVTO ŠKAFAR BELTINCI 2:1 (0:0)
Čander (50.), Pavel (63./ag); Kerec (83.)
RK: Berden (33.)
AVTO RAJH LJUTOMER – FOSILUM ŠENTJUR 3:0 (1:0)
Šnajder (5.), Slana (80.), Piberčnik (90.)
AHA EMMI BISTRICA – RAKIČAN 1:2 (0:2)
Boškovič (58./11m); Levart (4./ag), Jančar (14.)
ŠMARJE PRI JELŠAH – GRAD 2:2 (2:1)
Čuček (25.), Asllanaj (45.); Krauthaker (41./11m), Mauher (69./ag)

Nedelja
TROMEJNIK G-SUKIČ – DRAVA PTUJ 1:4 (0:1)
Čontala (87./11m); Ljubec (43.), Drožđek (52.), Kous (60./ag), Krajnc (66.)
RK: Zelko (45.); Nežmah (27.)
ODRANCI – MALEČNIK 1:1 (0:0)
Gostan (53.); Cesar (68.)

Lestvica

[author ]3. SNL vzhod[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…