To soboto se bosta za prvo mesto v 3. nogometni ligi vzhod pomerili ekipi Drave in Dravinje. Obe ekipi letos še nista okusili grenkobe poraza, ob morebitni zmagi pa bi lahko ena izmed ekip pobegnila zasledovalcem na lestvici.


Derbi prvih dveh ekip na lestvici bo potekal že v soboto ob 16. uri na ptujskem stadionu. Oboji so v zadnjem 6. krogu zmagali. Drava je v gosteh premagala Nafto 1903, gostje iz Slovenskih Konjic pa so doma visoko, s kar 5:0 premagali Grad. Domači bodo nastopili brez kaznovanega Dana Kranjca. V soboto bosta še odigrani dve tekmi. V Malečnik prihajajo gostje iz Šmarja pri Jelšah. V Šentjur pa prihaja gorička ekipa iz Tromejnika, kjer bo manjkal kaznovani Dejan Šnurer.

V nedeljskem jutranjem terminu se bosta udarili dve prekmurski ekipi. Rakičan bo na domačem igrišču gostil ekipo Nafte 1903. Pri domačinih bo manjkal Uroš Bagari, pri gostih pa Sandro Vinko in David Antonović. Popoldanski termin bo rezerviran še za tri tekme. V Martjancih se bosta udarili ekipi domače Čarde in Ljutomera. Tudi na tej tekmi bodo manjkali trije igralci. Pri domačinih bo to Tomaž Čarni, pri gostih iz Prlekije pa Niko Kardinar in Primož Kristl. Vsi trije so na zadnji tekmi prejeli rdeče kartone. Tudi v Gradu na Goričkem bo vroče, saj v goste namreč prihaja tretjeuvrščena ekipa iz ravninskega dela Prekmurja, ekipa Beltincev. V zadnji tekmi 7. kroga pa se bosta pomerili še ekipi Odrancev in Bistrice. Oboji so na zadnji tekmi doživeli poraz. Prvi so izgubili na gostovanju v Ljutomeru, gostje pa doma proti takrat zadnje uvrščeni ekipi Fosiluma iz Šentjurja.

7. krog 3. SNL vzhod
Sobota, 05.10.2013 ob 16.00
DRAVA PTUJ – DRAVINJA KOSTROJ
MALEČNIK – ŠMARJE PRI JELŠAH
FOSILUM ŠENTJUR – TROMEJNIK G-SUKIČ

Nedelja, 06.10.2013 ob 10.30
RAKIČAN – NAFTA 1903

Nedelja, 06.10.2013 ob 16.00
ČARDA MARTJANCI – AVTO RAJH LJUTOMER
GRAD – AVTO ŠKAFAR BELTINCI
ODRANCI – AHA EMMI BISTRICA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…