Dravinja je praktično že prvak tretje slovenske nogometne lige na vzhodu. Razlika med slednjo in ptujsko Dravo, ki se nahaja na drugem mestu znaša že enajst točk. Teoretično imajo Ptujčani še možnosti, vendar mora Dravinja zadnje štiri tekme izgubiti, Drava pa vse dobiti.


V soboto se bosta v Slovenski Bistrici pomerili ekipi domače Aha Emmi Bistrice in Šmarja, ki ne bo mogla računati na kaznovanega Čučka. V prejšnjem krogu je tokratna domača ekipa izgubila na gostovanju na Kuzmi, medtem ko so Šmarjani presenetljivo na domačem terenu ugnali ekipo Odrancev. Fosilum bo v Šenjurju gostil vodilno Dravinjo. Slednji so res da že skoraj prvaki, a tekmecem v zadnjih krogih ne bodo kar tako prepustili zmag. Zadnja sobotna tekma bo potekala v Malečniku, kjer bo nove točke iskala ekipa Avto Škafar iz Beltincev. Prekmurci so v zadnjih krogih v zelo dobri formi in so v prejšnjem krogu visoko premagali Rakičan. Malečnik spomladi ne najde pravega ritma in se trenutno nahaja na desetem mestu prvenstvene lestvice.

Nedeljsko dopoldne bo ponovno pestro v Rakičanu. Tretja ekipa prvenstva namreč pričakuje zadnjeuvrščeno Čardo. Pri domačih bo manjkal Cipot, ki je na tekmi v Beltincih prejel rdeč karton. Na nasprotni strani pa se bo ekipa iz Martjancev podala v bližnji Rakičan brez veznega igralca Čarnega. V popoldanskem terminu bosta odigrani še dve srečanji. Na Kuzmo se bo odpravila ekipa Ljutomera, brez kaznovanega Podgorelca in z Žinkom, ki je kazen odslužil v prejšnjem krogu. Varovanci trenerja Zemljiča bodo že drugič zapored igrali proti ekipi z Goričkega, v prejšnjem krogu so na domačem terenu gostili Grad, ki so ga tudi premagali. Tromejnik je na domačem terenu premagal ekipo iz Slovenske Bistrice. Najzanimivejše srečanje 22. kroga pa bo obračun Odrancev in Nafte 1903. Gostje sicer v Odrance ne prihajajo v najboljši formi, saj so na zadnjih dveh domačih srečanjih doživeli dva poraza, a tudi Odranci so na gostovanju v Šmarjah izgubili. Domači bodo nastopili brez kaznovanega Mlinariča, pri gostih pa bosta manjkala dva pomembna člena ekipe, vezist Doma in napadalec Puclin.

Tekma med Dravo in Gradom bo odigrana 28. maja ob 17.30. Ptujčani so na zadnjem srečanju v gosteh premagali Čardo, medtem ko je Grad izgubil na gostovanju v Ljutomerju.

Pari 23. kroga 3. SNL vzhod:
AHA EMMI BISTRICA – ŠMARJE PRI JELŠAH
FOSILUM ŠENTJUR – DRAVINJA KOSTROJ
MALEČNIK – AVTO ŠKAFAR BELTINCI (sobota, 17. 5 ob 17. uri)
RAKIČAN – ČARDA MARTJANCI (nedelja, 18.5 ob 10.30)
TROMEJNIK G-SUKIČ – AVTO RAJH LJUTOMER
ODRANCI – NAFTA 1903 (nedelja, 18.5 ob 17. uri)
DRAVA PTUJ – GRAD (sreda, 28.5 ob 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…