Ta vikend je na sporedu že 24. krog 3. SNL vzhod. Sobotne tekme bodo zaradi finala evropske lige prvakov potekale že ob 16. uri, termin nedeljskih tekem pa se bo zaradi daljšega dneva že premaknil na 17:30.


V Ljutomeru bo tokrat gostovala ptujska Drava, ki je imela pretekli vikend prosto. Tekma z Gradom bo namreč odigrana 28. maja. Tokrat se bodo morali Ptujčani posvetiti prleški ekipi, ki je sicer na petem mestu in je pretekli krog izgubila. Ptujčani še držijo drugo mesto, a jim za ovratnik že dihata ekipi Rakičana in Odrancev. Slednji gostujejo pri novih prvakih, ekipi Dravinje, ki si ji je v preteklem krogu tudi teoretično zagotovila naslov prvaka. Prekmurci na gostovanje potujejo rahlo oslabljeni, saj bosta zaradi kartonov manjkala Botjak in Jerebic. Prekmurci s skrajnega vzhoda Slovenije, ekipa Nafte 1903 iz Lendave bo na domačem terenu gostila ekipo iz Slovenske Bistrice. Domačini so kljub dobremu začetku spomladanskega dela padli v formi, nizajo slabe rezultate, kar je vidno tudi na prvenstveni lestvici. Ekipa Bistrice bi lahko bila ekipa, proti kateri bi Lendavčani lahko prišli do dobrega rezultata, a se gostje ne bodo kar tako predali in bodo skušali odščipniti kakšno točko ekipi Nafte. Zadnja sobotna tekma bo potekala v Šmarju, kamor v goste prihaja ekipa Tromejnika. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu slavili, Šmarjani v Ljutomeru, medtem ko je Tromejnik na Kuzmi premagal ekipo Ljutomera. Pri domačih bo manjkal kaznovani Mauher, pri gostih pa bo prav tako zaradi kartonov počival Mešič.

V nedeljo bodo potekala preostala tri srečanja in sicer na Gradu, v Martjancih in Beltincih. Na Grad prihaja ekipa Rakičana, ki je v prejšnjem krogu premagala Čardo, a so med tednom padli mesto nižje. Odigrana je bila namreč zaostala tekma med Bistrico in Odranci, kjer so slavili slednji, se točkovno izenačili z Rakičanom in jih zaradi boljše gol razlike prehiteli. Oboji bodo nastopili v popolni zasedbi. Zadnja Čarda bo na domačem terenu gostila ekipo Malečnika. Slednji so v zadnjih krogih prikazali boljše igre, kar se jim je obrestovalo na zadnji domači tekmi proti Beltincem, ko so jih presenetljivo premagali z 2:1. Čarda je visoko, s kar 7:2 izgubila proti Rakičanu. Zadnja tekma pa bo potekala v Beltincih, kjer gostujejo nogometaši Šentjurja. Kot smo že omenili so ‘žuti Marki’ izgubili proti ekipi Malečnika, izgubili pa so tudi tokratni gostje iz Šentjurja in to precej visoko. S 7:1 so jih na domačem terenu premagali novi prvaki iz Slovenskih Konjic.

Razpored 24. kroga 3. SNL vzhod:
AVTO RAJH LJUTOMER – DRAVA PTUJ
DRAVINJA KOSTROJ – ODRANCI
NAFTA 1903 – AHA EMMI BISTRICA
ŠMARJE PRI JELŠAH – TROMEJNIK G-SUKIČ (sobota, 24. maj ob 16:00)
GRAD – RAKIČAN
ČARDA MARTJANCI – MALEČNIK
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – FOSILUM ŠENTJUR (nedelja, 25. maj ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …