Nogometaši tretje lige na vzhodu se počasi približujejo koncu sezone 2013/14. Do konca je le še sedem tekem, vključno z jutrišnjimi. V tem krogu se bodo lahko že razjasnili dvomi o novem prvaku, ali pa bodo stvari postale zapletene in napete do konca.


Četa ljutomerskega trenerja Boštjana Zemljiča bo na domačem terenu gostila Čardo iz Martjancev. Obe ekipi sta v prejšnjem kolu izgubili z minimalno razliko. Od Čarde je bila boljša ekipa Beltincev, v Odrancih pa so bili od Ljutomerčanov boljši domačini. V Beltince prihaja oslabljena ekipa Grada. Pri gostih sta namreč zaradi kartonov kaznovana Sukič in Vrabelj, pri domačih pa bo manjkal Berden. Beltinčarji so se z dobrimi rezultati dvignili na lestvici in se približali vodilni  peterici. V to peterico najboljših spadata tudi lendavska Nafta 1903 in Rakičan. Razlika med ekipa je zgolj štiri točke, zato boj za tretje mesto ostaja odprt.

Šmarjani na svojem igrišču pričakujejo ekipo Malečnika, ki je v prejšnjem krogu premagal Tromejnik. Hkrati so se na lestvici izenačili prav z jutrišnjimi nasprotniki, zato bo boj napet do zadnjih atomov energije. Dvoboj spodnjega dela lestvice bo odigran na Kuzmi, kjer se bosta udarila domači Tromejnik in ekipa Šentjurja. Pri domačih ne bo mogel nastopiti Mencigar, pri gostih Matuš.

Dvoboj za prvo mesto in prvaka sezone 2013/14 bo potekal v Slovenskih Konjicah, kjer se bosta udarila domača Dravinja in ptujska Drava. Konjičani so na zadnji tekmi zanesljivo slavili v Gradu, medtem ko je ekipa ptujske Drave odigrala zgolj neodločeno proti lendavski Nafti 1903. Domačini v svojih vrstah nimajo kaznovanih, povsem drugačna slika pa je v vrstah gostov. Zaradi prejetega rdečega kartona pred dvema krogoma, bo manjkal prvi vratar Ajlec, kvoto rumenih kartonov pa je dosegel tudi Furek. Ta dvoboj bi že znal podati odgovor na vprašanje, kdo bo prvak letošnje izvedbe tretje slovenske nogometne lige na vzhodu.

Tekma med Aha Emmi Bistrico ter Odranci je preložena in bo odigrana v sredo, 21. maja ob 17. uri.

Razpored 20. kroga 3. SNL vzhod
AVTO RAJH LJUTOMER – ČARDA MARTJANCI
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – GRAD
NAFTA 1903 – RAKIČAN
ŠMARJE PRI JELŠAH – MALEČNIK
TROMEJNIK G-SUKIČ – FOSILUM ŠENTJUR
DRAVINJA KOSTROJ – DRAVA PTUJ (sreda, 30.4 ob 17. uri)
AHA EMMI BISTRICA – ODRANCI (sreda, 21.5 ob 17. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…