Tokratni pregled tekem 24. kroga pričnimo v Lendavi, kjer so gostovali nogometaši Slovenske Bistrice. Gostje so v Prekmurje prišli brez menjave, a so varovanci nekdanjega trenerja Nafte, Milka Djurovskega, prišli gladko do treh točk. Ob prvem zadetku Daniloviča se je huje poškodoval lendavski vratar Litrop, ki so ga z igrišča odpeljali kar z reševalnim vozilom.  Le sedem minut kasneje je Danilović še enkrat zadel, ampak so domačini kakšno minuto pred koncem prvega polčasa rezultat izenačili. V drugem delu pa popoln razpad igre Nafte in še trije zadetki v mreži mladega lendavskega vratarja Utroše. Kmalu po pričetku drugega polčasa je zadel Obrovnik, v nadaljevanju pa še Trunkl, ki je zadel dvakrat. Po koncu tekme je domača navijaška skupina Gorgone pričakala igralce in vodstvo pred vhodom na stadion, kjer so želeli razčistiti zakaj tako slabi rezultati. Po nekaterih informacijah je prišlo do razdora med igralci samimi ter vodstvom kluba.


V Šmarjah so domačini zanesljivo ugnali goste iz Kuzme, ekipo Tromejnika. Približno sto gledalcev je videlo atraktiven nogomet domačinov, ki so napolnili mrežo gostov. Odlično je priložnosti in podaje svojih soigralcev izkoristil Asllanaj, ki je dosegel štiri zadetke. Prvega je dosegel ob koncu prvega polčasa. V nadaljevanju je Deučman v 53. minuti rezultat povišal. Nato pa strelski šov Asllanaja, ki nadaljuje z odličnimi predstavami in zadetki. V razmaku 15 minut je dosegel še tri zadetke in Šmarjam zagotovil nove tri točke. Tekma je minila v mirnem vzdušju, saj je sodnik pokazal le dva rumena kartona gostujočima nogometašema. A ne zaradi prekrškov, temveč ugovarjanja in nadaljevanja igre po pisku sodnika Laziča.

Novi prvaki tretje slovenske nogometne lige so gostili tretjo ekipo prvenstva Odrance. V vodstvo so prišli domačini, ko so v 39. minuti izvajali kot. Najvišji v kazenskem prostoru je bil Čerenak, ki je domačine popeljal v vodstvo. Rezultat je ostal nespremenjen do konca polčasa. V nadaljevanju so gostje pritisnili na domača vrata, kar se jim je obrestovalo v 55. minuti. S pravim evrogolom, s kakšnih 30 metrov je zadel Žnidarič. Ob tem strelu je bil Klevže nemočen in gostje so rezultat izenačili. Do konca tekme je sledilo še nekaj priložnosti, ampak se mreža ni zatresla in rezultat je ostal nespremenjen.

Zanimivo srečanje so videli tudi gledalci v Ljutomeru. Na gostovanje v prleško prestolnico so namreč prišli igralci ptujske Drave. Slednji so vajeti igre prevzeli že v začetku srečanja, kar se jim je obrestovalo v 35. minuti, ko je Furek izkoristil ubranjeno najstrožjo kazen. Izvajal jo je Ljubec, a je žogo Kuzma izbil nazaj v polje. Najhitrejši je bil prav Furek, ki jo je poslal mimo domačega vratarja in popeljal goste v vodstvo. Po zadetku so domačini pritisnili, in v 56. minuti je domači vezist Kocuvan rezultat izenačil. Ob koncu srečanja pa je le prišlo do novega zadetka druge ekipe prvenstva, ko je Tomažič Šeruga v 85. minuti dosegel drugi gostujoči gol na tekmi in Ptujčanom zagotovil nove tri točke.

Beltinčani so na domačem terenu s tremi zadetki Tkalca zanesljivo premagali ekipo Fosilum Šentjurja. Prvi domači zadetek je Tkalec dosegel že v 5. minuti srečanja. Rezultat se do konca prvega polčasa ni spremenil, so pa imeli oboji kar nekaj priložnosti za spremembo izida. V drugem delu je Tkalec v 54. minuti ponovno zadel, a so gostje hitro prišli do znižanja vodstva. Po prekršku v kazenskem prostoru gostov je Belak uspešno izvedel najstrožjo kazen in gostom iz Šentjurja vlil dodatno upanje za izenačenje. Domači se niso kar tako predali in ponovno prevzeli pobudo na igrišču. V 78. minuti je ponovno na sceno vstopil Tkalec in povišal izid na 3:1 ter domačinom prinesel zmago.

V Martjancih so maloštevilni gledalci videli le dva zadetka. Prvi so v vodstvo po zadetku iz enajstmetrovke prišli gostje. Domači vratar Buzeti je v kazenskem prostoru storil prekršek nad gostujočim napadalcem,  sodnik Mileta pa je brez oklevanja pokazal na belo točko. Ko je že vse kazalo, da bo Malečnik zmagal na gostovanju je Pucko sedem minut pred koncem rednega dela zadel in domačinom zagotovil novo točko po osmih zaporednih porazih.

Zelo zanimivo in atraktivno srečanje so gledalci videli na Gradu, a se na samem koncu srečanja niso veselili zmage. Po prvem delu srečanja je bil rezultat 1:1, po tem ko sta zadela Balent in Karas. Odločneje pa so v drugi del krenili domačini ter s še enim zadetkom Balenta in Krniča prišli do prednosti z rezultatom 3:1. Ko je že vse kazalo, da bo Rakičan tokrat izgubil je svoj talent ponovno pokazal Karas. Prvič je zadel v zadnji minuti rednega dela srečanja, ko je izid znižal. Gostje so začutili, da kljub zaostanku lahko pridejo do točke. Sledila je popolna ofenziva, kar se jim je obrestovalo v zadnjih trenutkih srečanja. Ponovno je zadel Karas in varovancem trenerja Ferija Cifra zagotovil pomembno točko v boju za tretje mesto, ki jo bijejo z Odranci.

REZULTATI 24. KROGA 3. SLOVENSKE NOGOMETNE LIGE VZHOD
NAFTA 1903 – AHA EMMI BISTRICA 1:5 (1:2)
100; Szabo (44.); Danilović (35., 42.), Obrovnik (48.), Trunkl (65., 75.)
ŠMARJE PRI JELŠAH – TROMEJNIK G-SUKIČ 5:0 (1:0)
100; Asllanaj (45., 65., 77., 80.), Deučman (53.)
DRAVINJA KOSTROJ – ODRANCI 1:1 (1:0)
90; Čerenak (39.); Žnidarič (55.)
AVTO RAJH LJUTOMER – DRAVA PTUJ 1:2 (0:1)
150; Kocuvan (56.); Furek (35.), Tomažič Šeruga (85.)
AVTO ŠKAFAR BELTINCI – FOSILUM ŠENTJUR 3:1 (1:0)
300; Tkalec (5., 54., 78.), Belak (56./11m)
ČARDA MARTJANCI – MALEČNIK 1:1 (0:1)
80; Pucko (83.); Kramberger (29./11m)
GRAD – RAKIČAN 3:3 (1:1)
300; Balent (25., 79.), Krpić (51.); Karas (22., 90., 93.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…