V zadnjem krogu 3. SNL vzhod je bilo glavno vprašanje o naslovu prvaka že rešeno. Zadnji prvenstveni derbi je na tribune Beletinškega stadiona privabil kar sedemsto gledalcev, ki so najprej videli zanimivo predstavo, zatem pa še kronanje prvakov. Vse zanimivo v srečanju med žutimi in Polano se je zgodilo v zadnjih desetih minutah igre. Beltinčani so sicer povedli v prvem delu, ko je mrežo Gašperja Šaruge zadel Luka Ciglarič. Šest minut pred koncem srečanja so Beltinčani uspeli svoje vodstvo povišali z zadetkom Jana Kristla. Le minuto zatem so nogometaši Polane rezultat znižali po zadetku Matjaža Vugrinca. V 87. minuti so se Beltinčani ponovno oddaljili za dva zadetka, še drugič na srečanju je zadel Luka Ciglarič. V 90. minuti igre je še drugič na srečanju zadel Matjaž Vugrinec. V tretjim minuti sodnikovega dodatka pa je za končni rezultat poskrbel Jernej Terstenjak, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Beltinčani, ki so osvojili naslov, se bodo v dodatnih kvalifikacijah pomerili z Bledom. Polana je na koncu osvojila tretje mesto. V Hotizi so gostovali Odranci, srečanje ki ni odločalo o ničemer se je končalo brez zmagovalcev. Po dobri uri igre so povedli Hotižani, ko je zadel Alen Labaš. Točko je Odrančanom iz najstrožje kazni zagotovil Patrik Raduha. Odrančani so prvenstvo končali na drugem mestu, Hotiza pa na petem.


V Radencih domačini proti Čardi iz Martjancev niso pripravili presenečenja, ter se z še devetnajstim porazom poslavljajo od tretje lige. Gostje so povedli sredi prvega dela, ko je zadel Martin Korpič. V šesti minuti nadaljevanja bi gostje lahko povedli, a je strelec vodilnega zadetka zapravil najstrožjo kazen. V 83. Minuti so Radenčani ostali brez Boštjana Čolnika, ki je moral predčasno iz igrišča, kar je Čardi olajšalo delo, gostje so najprej utrdili vodstvo z zadetkom Aljoše Cipota, končni rezultat je v izdihljajih srečanja postavil Kevin Poredoš.  Radenčani so prvenstvo zaključi na repu razpredelnice, Čarda je končala na dvanajstem mestu. Bogojina je doma uspela premagati Radgono, a kljub zmagi obstala na predzadnjem mestu razpredelnice, ter se seli v nižji rang tekmovanja. Gostitelji so povedli že po slabih desetih minutah igre, ko je vodilni zadetek dosegel Nejc Černela. Dobrih petindvajset minut pred koncem srečanja, so domačini povišali svoje vodstvo po zadetku Uroša Ošlaja. Gostje so sicer uspeli rezultat pet minut pred iztekom rednega dela znižati, ko je zadel Tjan Pučko, a jim je za kaj več zmanjkalo časa. Radgončani so prvenstvo zaključili na enajstem mestu.

V Kuzmi sta se Tromejnik in Črenšovci razšla brez zmagovalcev, dobrih sto petdeset gledalcev pa je videlo kar šest zadetkov. Izjemnih prvih 25. Minut so boljše pričeli gostitelji, ki so po zadetkih Mateja Rogača in Roka Bokana prišli do lepe prednosti, a je Saša Treska z dvema zadetkoma kaj hitro rezultat izenačil. V petnajsti minuti nadaljevanja so nogometaši Tromejnika ponovno povedli, ko je zadel Blaž Kous, a so gostje po zadetku Nikolaja Bire rezultat ponovno izenačili. Tromejnik je končal kot sedmi, Črenšovci pa z točko manj kot osmi. V Rakičanu so gostovali nogometaši Grada in tudi tekma v Rakičanu se je končala brez zmagovalcev. Srečanje so boljše pričeli gostje, ki so povedli po zadetku Dejana Belne. V 66. minuti je Rakičan po zadetku Adisa Emrulija rezultat izenačil, a so gostje par minut zatem ponovno povedli. Za novo vodstvo gostov je zadel Gergely Gyecsek. Končni rezultat je postavil Aljaž Cesar. Rakičan je končal prvenstvo kot deveti, Grad pa kot šesti. Do zanesljive in pričakovane zmage je prišel doma Ljutomer, ki je gostil Turnišče. Srečanje so sicer pričeli boljše gosti, ki so povedli po dobre pol ure igre, ko je zadel Aleksander Koren. V nadaljevanju so  Ljutomerčani le stopili na plin in najprej v sedmi minuti rezultat izenačili, po zadetku Andreja Lotriča. Le nekaj minut zatem pa povedli, ko je vodeči zadetek dosegel Žuga Šumak. Gostje so dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela rezultat izenačili, za izenačenje je zadel David Županić. A so Ljutomerčani že po dveh minutah ponovno povedli, za novo vodstvo je zadel Tilen Nemec. Gostje so v končnici ostali še brez Nika Ternarja, ki je pordečel, končni rezultat pa je v sodnikovem dodatku postavil Alen Brumen. Ljutomer je prvenstvo zaključil na četrtem mestu, Turnišče pa na desetem.

Rezultati, 26. kroga:

Lušt Beltinci : Polana 4:2 (1:0)

700; Cigalrič 36`, 87`, Kristl 84`, Trstenjak 93`-11m; Vugrinec 85`, 90`

Radenska Slatina : Čarda Martjanci 0:3 (0:1)

80; Korpič 22`, Cipot 88`, Poredoš 90`

Avto Rajh Ljutomer : Turnišče 4:2 (0:1)

100; Lotrič 52`, Šumak 55`, Nemec 71`, Brumen 91`; Koren 32`, Županić 69`

Rakičan : Grad 2:2 (0:1)

100; Emruli 66`, Casar 82`; Belna 10`, Gyecsek 74`

Tromejnik : Črenšovci 3:3 (2:2)

150; Rogač 16`, Bokan 18`, Kous 58`; Treska 20`, 25`, Biro 66`

Bogojina : ŠNK Radgona 2:1 (1:0)

50; Černela 9`, Ošlaj 66`-11m; Pučko 84`

Hotiza : Odranci 1:1 (0:0)

200; Labaš 59`; Raduha 81`-11m

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja v gosteh ugnala Podvince, Korotan presenetil Dravograd

Tudi vzhodna skupina tretje lige počasi končuje sezono. Štiriindvajseti krog je prinesel š…