Danes sta bili odigrani zaostali srečanji 18. kroga 2. SNL, kranjska Zarica je doma ugnala Radomlje, medtem ko so Brežičani prekinili niz sedmih zaporednih zmag Doba.


Nogometaši Kranjske Zarice so proti Radomljam prišli še do pete prvenstvene in prve spomladanske zmage. V Športnem parku Zarica je približno sto gledalcev čakalo na prvi zadetek vse do 42. minute, ko je Davida Adama ugnal Matic Kopač. Kranjčani so svoje vodstvo povišali dobrih dvajset minut pred koncem srečanja, ko je zadel Tim Oman. Za končni rezultat in prvo spomladansko zmago pa je v 86. minuti poskrbel Elvis Beganović, ki je izkoristil strel z bele točke.

Na Dobu so Brežice prekinile zmagovalni niz Dobljanov in osvojile drugo spomladansko točko. Prvo pravo priložnost na srečanju so si priigrali gostitelji v 26. minuti, ko je strel Alana Hočevarja končal v naročju Jana Račiča. V 31. minuti so prvič zapretili tudi Posavci. Po lepi akciji Brežičanov je do strela prišel Jurečič, a je vodstvo preprečila prečka. Tik pred koncem so Brežičani imeli še eno priložnost, da bi povišali vendar je Jurečič iz kakšnih 5 metrov žogo poslal mimo vrat. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so gostje povedli, iz 20 metrov je iz prostega strela Matica Čretnika ugnal Dejan Urbanč. V 72. minuti si je Brežiška obramba privoščila veliko napako, ki pa je Dobljani niso pretvorili v izenačenje. V 79. minuti so imeli priložnost za povišanje gostje a je strel Kristijana Krajčeka po preigravanju zletel mimo vrat. V 82. minuti so si najlepšo priložnost za izenačenje ustvarili gostitelji, Gregor Čretnik se je sam znašel pred Račičem, ta pa je njegov strel ubranil in žogo poslal v kot. Le tri minute kasneje so domači le uspeli premagati vratarja Račiča. Dobljani so izkoristili neodločnost gostujoče obrambe in s petih metrov je za izenačenje ter končnih 1:1 poskrbel Kristijan Šipek.

Zarica Kranj : Kalcer Radomlje 3:0 (1:0)

100; Kopač 42`, Oman 71`, Beganović 86` – 11m

Roltek Dob : Brežice – Terme Čatež 1:1 (0:0)

100; Šipek 85`; Urbanč 60`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brežičani v drugi teden priprav z dvema novincema

Večina drugoligašev je že začela s pripravami na spomladanski del sezone. Zadnjeuvrščeno m…